Mobil

Már itthon is kapható az Alcatel szuperolcsó androidos telefonja

Az Alcatel 1X az első olyan okostelefon Európában, ami 18:9 képarányt kínál Android Go operációs rendszerrel, ráadásul 100 euró alatt, azaz a készülék megfizethető áron biztosít stabil, gyors, hatékony és biztonságos rendszert azok számára, akik nem csúcs- illetve középkategóriás készülékre vágynak. A készülék már kapható Magyarországon is, kártyafüggetlenül mindössze 29 900 forintért.

Forrás: Alcatel

Az Alcatel 1X előretelepített Google Go, Google Maps Go és Gmail alkalmazásokkal került forgalomba, illetve megtalálható rajta a Facebook Lite, továbbá hozzáférést biztosít az összes Android-alkalmazásokhoz és játékhoz a Google Playen keresztül. Azzal persze érdemes tisztában lenne, hogy egy abszolút belépő szintű készülékről van szó, ami kétmagos Cortex-A53 processzorral, 16 GB háttértárral és 1 GB RAM-mal rendelkezik, így

tényleg csak a legszükségesebb appok futtathatók rajta.

A telefon ugyanakkor fel van szerelve a Google Asszisztens Go verziójával is, így a készülék akár hanggal is vezérelhető. Csak meg kell érinteni és lenyomva tartani a home gombot az indításhoz, és már utasíthatjuk is a Google Asszisztenst, hogy küldjön üzeneteket, indítson hívásokat, játsszon le YouTube-videókat vagy zenéket, esetleg kezelje a különböző állítson értesítéseket.

Az Alcatel 1X kinézetre két különböző verzióban kapható: adott a bársonyos tapintású Suede kollekció, illetve a jóval látványosabb Satin gyűjtemény. Mindkét változat különböző színekben kapható, olyan kódnevek alatt, mint a Suede Dark Blue, a Suede Dark Grey vagy éppen a Satin Soft Gold.

ALCATEL 1X SPECIFIKÁCIÓK:

Kijelző: 5,3 colos IPS LCD, 480 x 960, 18:9
Chipset: Mediatek MT6739
RAM/ROM: 1 GB RAM, 16 GB (32 GB-ig bővíthető)
Hátlapi kamera: 8 MP (f/2.0, 1/4″, 1.12µm)
Előlapi kamera: 5 MP
Akkumulátor: Li-Ion 2460 mAh
Operációs rendszer: Android Oreo (Go Edition)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik