Mobil

Közeleg a jövő, amit annyira várunk

Éveket vártunk arra, hogy végre megérkezzen az első tartalmasabb előzetes a 2012-ben bejelentett, a Cyberpunk 2020 asztali szerepjátékon alapuló Cyberpunk 2077 című játékról, amit a lengyel CD Projekt RED csapata készít. A legnagyobb dobásuk eddig a The Witcher-széria volt, ami már bőven megelőlegezi a bizalmat, a szerepjáték-rajongóknak minden bizonnyal nem kell majd csalódniuk a neonfényes jövőben játszódó RPG-ben sem (mi legalábbis nagyon nem szeretnénk).

Az E3 seregszemléjén végül a Microsoft színpadán mutattak meg egy rövid videót. Ebből pár dolog már kiderül: lesz járművezetés (akár csak a GTA-ban), szerepet kapnak a Militech és az Arasaka vállalatok. A játék egyébként Night City-ben játszódik majd, és a metrótérképet látva az a sejtésünk, hogy egy valóban eléggé terebélyes, nyitott világú kalandban krúzolhatunk majd.

A trailer elején látható vörös kódsorból még több minden kiderül, a leleményesebbek a Redditen már ki is szűrték a CD Projekt RED easter eggjeit.

Forrás: Reddit

Az egyik, hogy valódi, beváltható kulcsok olvashatók le a The Witcher 3-hoz, a másik pedig hogy a háttérben egy közlemény mondatai rajzolódnak ki, ami így hangzik:

Több mint 2077 nap telt el, mióta bejelentettük a Cyberpunk 2077-et. Kiadtunk egy CGI trailert, adtunk néhány interjút, aztán eltűntünk…  A normális módja a dolgoknak – bejelented a játékot, aztán csöndben leszel, feltűröd az ingujjad és mész dolgozni. Először a The Witcher 3-at és a két kiegészítőjét akartuk nektek elkészíteni, ezért nyúlt hosszabbra ez az időszak a tervezettnél. Elnézéseteket kérjük.”

A szöveg további részéből kiderül továbbá, hogy: a minőség számít továbbra is a csapatnak, ezért sem jelentenek be egyelőre pontos megjelenési dátumot, nem lesznek mikrotranzakciók, DLC-k és kiegészítők terén pedig „nem kapunk kevesebbet, mint a The Witcher 3-nál”, ami alapján feltételezhetjük, hogy legalább két kiegészítővel biztosan tovább bővül majd az univerzum.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik