Mobil

Jópofa újítást kapott a Google Maps

A Google Maps napjaink egyik legalapvetőbb mobilos alkalmazása, aminek ott a helye minden okostelefonon, hiszen tényleg könnyebbé és egyszerűbbé teszi az életünket. Nemcsak akkor vesszük hasznát, ha gyalog vagy tömegközlekedéssel szeretnénk eljutni valahová, de rengetegen használjuk akkor is, ha autóba pattanunk, és szükségünk van a választott úticélunkhoz elvezető navigációra.

Ez a funkció bővült most egy meglehetősen jópofa újítással, bár egyelőre csak az iOS-t futtató mobileszközökön: ezúttal már azt is kiválaszthatjuk, hogy az eredeti kék nyíl helyett milyen járművet mutasson a Google Maps térképe, miközben a segítségével navigálunk a célunk felé.

Kék nyíl helyett apró autó is jelezheti a pozíciónkat – Forrás: 24.hu

A választék ugyan egyelőre nem túl széles – egy piros szedán, egy zöld teherautó és egy sárga városi terepjáró a kínálat –, de még ez is több, mint a semmi, ráadásul az animált járművek egyetlen érintéssel előhozhatók, csak rá kell bökni a kék nyílra az előttünk álló utat mutató nézetben, és a képernyő alján máris kiválaszthatjuk a számunkra leginkább szimpatikus járművet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik