Mobil

Kinyírja a számítógépeket a Windows új frissítése

A Windows 10 legutóbbi nagy óriásfrissítése, az April Update április 30-án vált elérhetővé a felhasználók számára: ez az operációs rendszer negyedik nagyobb bővítése, amiről korábban mi is megírtuk, hogyan töltheti le, és milyen változásokat várhat tőle.

Így tudja bekurblizni magának a megújult Windowst
Megjött a tavaszi nagy frissítéscsomag, letöltöttük, hogy lássátok, megérik-e ezek az újítások.

A megjelenés óta viszont több visszajelzés is érkezett azóta azzal kapcsolatban a felhasználóktól, hogy a frissítés telepítése után a rendszerük összeomlott, és nem tudott betöltődni. Egyelőre annyi derült ki, hogy olyan gépeket érint a hiba, amelyeket az Intel által gyártott bizonyos SSD-kkel szereltek fel.

A Microsoft szerint kompatibilitási probléma idézheti elő a jelenséget, de egyelőre nem tudják, hogy pontosan mely modelleket érinti a hiba. Intézkedésként annyit tudtak tenni egyelőre, hogy letiltották annak lehetőségét, hogy néhány Intel SSD-t használó gépre telepíteni lehessen az új csomagot, ezeken az eszközökön se az automatikus, se a manuális frissítés nem működik. Az Intel reakciója szerint csak a 600P és SS Pro 6000p modellek érintettek, de a redmondi cég ezt egyelőre nem erősítette meg.

Az érintett felhasználóknak azt tanácsolja a Microsoft, hogy váltsanak vissza a Windows 10 1709-es verziójára, és várjanak a frissítéssel, amíg nem találnak rá megoldást. Ezt úgy tehetik meg, ha a gép elindításakor az F8-at lenyomva előhívják a boot menüt, majd visszaállítják a rendszer egy korábbi állapotát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik