Mobil

A Google megint kitalált valamit az androidosoknak

A Google egyszerűen imád csevegőappokat fejleszteni. Elég csak arra gondolnunk, hogy ott van nekik a Hangouts, az Allo és még számos csevegőapp variáns, amit az Androidhoz csapnak gyárilag. Ez azért van, mert a keresőóriásnak nincs egy olyan egységesített platformja, mint az Apple-nek az iMessages.

A cég most bejelentette a Chat nevű üzenőszolgáltatást, ami annyiban különbözik egy átlagos újabb androidos csevegőtől, hogy a Universal Profile for Rich Communication Services (RCS) szabványon alapul, ami az SMS és az MMS utódjának is tekinthető, és az operációs rendszerben alapból található Messagesbe fog bekerülni. Az RCS a szöveges üzeneteken túl támogat olyan elemeket, mint a képek, videók, hangfájlok, olvasottsági státusz jelzése, más szóval kiegészíti az SMS-t olyan elemekkel, amiket az online csevegőkben is alkalmazhatunk.

Az SMS-hez hasonlóan viszont nem használ végpontig terjedő titkosítást, és nem lesz olyan biztonságos, mint mondjuk az iMessages vagy a Signal.  Azzal is számolni kell, ha a másik fél készüléke nem támogatja a Chatet, mert mondjuk iOS-es, akkor az üzenet sima SMS-sé alakul át.

A The Verge forrásai szerint az Allón való munkálatokat le is állították a Chat miatt, így vélhetően nagyon is komolyan tervez vele a cég, körülbelül 6-12 hónap múlva jelenhet meg, de ez a szolgáltatóktól függ majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik