Mobil

A Xiaomi szerint jobb mobilt csináltak, mint az Apple

Alig fél év telt el azóta, hogy a Xiaomi frissítette a Mi Mix vonalat, már itt is a kínaiak újabb csúcsmobilja. A cég bemutatta a Mi Mix 2S-t, ami ugyan megőrzi a Mi Mix 2-nél bevált széltől szélig kijelzős dizájnt, de több változást hoz: erősebb rendszercsippel és új duálkamera-rendszerrel vértezték fel, valamint ez az első olyan Xiaomi készülék, ami támogatja a vezeték nélküli töltést.

Külsőre tényleg szinte megkülönböztethetetlen az elődtől: 5,99 hüvelykes full HD felbontású LCD kijelzőpanel került rá, ami szinte széltől szélig beborítja a vékonykávás előlapot. A trendekkel ellenben nem került rá az iPhone X-ről másolt „notch”, azaz benyúló kamerasziget, az előlapi szelfikamera a készülék aljára került.

Forrás: Europress

A mobil teste alumíniumból és kerámiából készült, ám a mai csúcsmobiloktól elvárható vízállóság nem jellemzi. Szembetűnő változások inkább a hátlapon érhetők tetten, ahol dupla kamera váltotta fel az egyedülálló modult, a lencséket pedig a hátlap bal felső sarkába helyezték, ami már hajaz az iPhone X-re.

Az új hardveren túl a cég mesterséges intelligenciával is felvértezte a kamera szoftverét, aminek köszönhetően szebb portrék készíthetők a mobillal. A készülék Android 8.0 Oreo operációs rendszert futtat, de a Xiaomi egyedi MIUI 9.5 kezelőfelületét húzták rá.

A további specifikációk:

  • Processzor: Snapdragon 845, nyolcmagos (4×2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.8 GHz Kryo 385 Silver)
  • Rendszermemória: 6/8 GB
  • Tárhely: 64, 128, 256 GB
  • Akkumulátor: 3400 mAH
  • Kijelző: 5,99 colos, 18:9-es AMOLED kijelző, 2,160 x 1,080 felbontás
  • Előlapi kamera: 5 MP
  • Hátlapi kamera: 12 MP (f/1.8, 1/2.55″, 1.4 µm) + 12 MP (f/2.4, 1/2.9″, 1.0 µm), 2x optikai zoom
  • Operációs rendszer: Android 8.0 Oreo

A kínaiak meglehetősen merészen kezdték el hasonlítgatni a készüléket az Apple csúcsmodelljéhez, de meg is magyarázták, hogy miért.

 Azért hasonlítjuk az iPhone X-hez, mert az emberek szerint az a legjobb mobil. Meg akarjuk mutatni, hogy mi több funkcióval is túlszárnyaljuk azt.”

– magyarázta Lei Jun cégalapító a Sanghajban tartott bemutatón. Kiemelték azt is, hogy a nívós készülék ráadásul feleannyiba kerül, mint az iPhone X, 3299 jüan, átszámítva 527 dollár (ez pedig kb. nettó 138 ezer forint) a kezdőára.

A Mi Mix 2S-t először Kínában dobják piacra a jövő héten, majd később kezdődik a nemzetközi rajt is, de az Egyesült Államokba legkorábban egy év múlva juthat el. Fekete és fehér színekben lesz választható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik