Mobil

17 milliót költött ingyenes mobiljátékra egy japán férfi

Az Androidot és iOS-t futtató okostelefonok áruházai tele vannak free-to-play, azaz ingyen letölthető és hazsnálható programokkal, és bármennyire meglepő, a fejlesztők és a kiadók irgalmatlanul jól keresnek az ilyen játékokkal. Ennek oka, hogy bár az ilyen mobiljátékok tényleg egyetlen fillér kifizetése nélkül beszerezhetők, a használat során adott a lehetőség, hogy mindenféle előnyöket szerezzünk valódi pénzért cserébe – és sokkal többen élnek ezzel a lehetőséggel, mint gondolnánk.

Ilyen játék a Sony által kiadott Fate/Grand Order is, ami hiába érhető el ingyenesen, csak a tavalyi pénzügyi évben 1 milliárd dolláros bevételt termelt. Köszönhetően az előnyökért fizetni hajlandó játékosoknak, és az olyan megszállottaknak, mint a 31 éves japán Daigo, aki saját bevallása szerint nem kevesebb, mint 70 000 dollárt, azaz nagyjából 17 millió forintot költött a mobiljátékra.

Daigo persze egyáltalán nem számít szokványos esetnek, sőt durván kirívó példa, hiszen a játék iránti megszállottsága nemcsak abban mutatkozik meg, hogy felfoghatatlanul sok pénzt költ el egy játékban, de a programot futtató mobilját is csak akkor teszi le, ha alszik, vezet vagy éppen fürdik.

Hogy a rettenetes összeg miképp jött össze, azt Daigo már nem tudja felidézni, de az őt kérdező Wall Street Journalnak elárulta, hogy tisztán emlékszik arra, hogy például 500 dollárt költött egyetlen virtuális karakterre, akit nagyon szeretett volna a gyűjteményében tudni, majd

még 2500 dollárt áldozott a figura fejlesztésére.

Ezen a ponton persze felmerül a kérdés, hogy a még mindig a szüleivel élő Daigónak honnan volt ennyi felesleges pénze? A férfi állítólag a spórolt tartalékait veri el, amit korábban befektetésekből szerzett, ugyanakkor a mit sem sejtő szüleinek nem árulta el, hogy mennyibe is kerül a „hobbija”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik