Tech

Újra kiadják gyerekkorunk egyik legnagyobb álmát

Az éppen zajló Las Vegas-i CES egyik legmeglepőbb hírei közé tartozik, hogy 28 év után visszatér a legendásnak számító Game Boy, ami az első valóban sikeres kézi konzolnak számított. A kütyü új kiadása körülbelül 100 dollárba (26 ezer forint) fog kerülni.

Az Ultra Game Boy-ként emlegetett régi-új konzol leginkább szemmel látható újítása, hogy műanyag helyett alumíniumból készült házat kap, így nem lesz csupa karc. Üdvös fejlesztés, hogy USB-C porton keresztül tölthető, és a beépített akkumulátor akár hatórányi játékot is bír.

Elejére LCD panel került, így a sötétben is lehet vele játszani, de a háttérvilágítást kikapcsolhatja, aki teljesen autentikus élményre vágyik.

Nem lesznek rá elérhetők előre telepített programok, a hivatalos, régen megvásárolt Game Boy cartridge-eket lehet behelyezni, és az egészben a legmeglepőbb, hogy a kütyüt nem is a Nintendo adja ki, hanem az elsősorban perifériákat gyártó Hyperkin. A Gizmodo értesülései szerint még idén nyáron megjelenhet az eszköz.

A japán cég szintén nagyban megüli a retrólázat, hiszen tavaly kiadták a Nintendo Entertainment System (NES) mini kiadását, majd az újfajta SNES-t. A pletykák szerint a Nintendo 64 lehet a következő konzol, amit feltámasztanának, legalábbis erre utal egy kontrollerről szóló szabadalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik