Mobil

Már iPhone-on is használható a Google menő fotós funkciója

A Google bejelentette, hogy a következő hetekben minden iOS-es Apple eszközön elérhetővé teszik a Lens funkciót, méghozzá a Google Photos alkalmazáson belül. A vállalat tavaly bejelentett, mesterséges intelligenciával támogatott tárgyfelismerő funkcióját kezdetben csak a Pixel mobilok használhatták, majd néhány hete a cég elérhetővé tette minden androidos eszközön.

A Lens lényege, hogy a fotókon képes mindenféle információkat magától felismerni, és azt megosztani a felhasználóval. Ha például a kamerát egy virágra szögezzük, nemcsak azt ismeri fel, hogy egy növényt szeretnénk fotózni, de még a fajtáját is képes azonosítani.

A kezünkben fotózott névjegykártyán szereplő telefonszámot elmenthető névjeggyé alakítja, vagy ha egy könyv borítóját lapjuk lencsevégre, akkor felbukkannak a hozzá kapcsolódó értékelések, esetleg egy link is, ami arra az oldalra vezet, ahonnan megvásárolhatjuk – mindezt a böngésző elindítása nélkül.

A Lens ugyanakkor lehetőséget biztosít arra, hogy idegennyelvű táblákat és menüket befotózva fordítást kapjunk, vagy alapvető információkat olvashassunk a lencsevégre kapott nevezetességekről, épületekről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik