Mobil

Jobban szeretjük az Androidot, mint az Apple rendszerét

A Consumer Intelligence Research Partners legújabb tanulmánya szerint az Android felhasználók sokkal lojálisabbak a Google telefonos operációs rendszeréhez, mint az Apple-felhasználók az almás telefonokon futó iOS-hez. Régen ez pont fordítva volt, viszont 2016 óta az Android „eredményei” folyamatosan nőnek, és a rendszer megítélése még soha nem volt olyan jó, mint most.

A CIRP a felmérése során az vizsgálta, hogy az Egyesült Államokban élő felhasználók mennyire maradtak hűek az operációs rendszerükhöz, mikor 2017-ben telefont váltottak. A kapott eredmények alapján az androidosok mintegy 91%-a maradt lojális a kis zöld robottal fémjelzett operációs rendszerhez, míg az Apple féle iOS esetében ez az érték már „csak” 86%.

Persze az Apple eredménye sem rossz, és a CIRP-et vezető Mike Levin a TechCrunch-nak el is mondta, hogy az emberek általában választanak egy telefonos rendszert, költenek az alkalmazásokra és a tárhelyre, aztán később nem nagyon térnek át másik megoldásra.

Az Android előrelépése ettől függetlenül újdonságnak számít, hiszen 2013-ban még az iOS volt a népszerűbb, de 2016 januárja és 2017 decembere között már az Android vette át a vezetést, 89-91% között ingadozó értékekkel, míg az Apple rendszere visszaesett 85-88% közé.

Ugyanakkor a CIRP arra is felhívja a figyelmet, hogy ezek az adatok csalókák lehetnek, hiszen a rendszerek közti váltás százalékos aránya nem egyenlő azzal, hogy hány ember váltott iOS-ről Androidra. A Google rendszerének felhasználóbázisa jóval nagyobb, mint az Apple-é, így az Androidról iOS-re váltó emberek száma megegyezhet, vagy akár nagyobb is lehet, mint fordítva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik