Mobil

A kínaiak hozzák el mobiljainkba a szupergyors internetet

A barcelonai Mobil Világkongresszus nulladik napján a Huawei megmutatta a világ első kereskedelmi hálózaton is használható 5G-s mobilhálózati chipkészletét. A Balong5G01 chip 3GPP távközlési szabványon alapul, és segítségével olyan hétköznapi kütyük is képesek lesznek csatlakozni az ötödik generációs mobilhálózatra, mint az okostelefonok, routerek, hotspotok, bel- és kültéri egységek.

Az eszközök akár 2,3GBps sebességű letöltést is tudnak majd nyújtani a felhasználóknak, így a hálózat gyorsasága lehetővé teszi a VR (virtual reality – virtuális valóság) videók és játékok zavartalan használatát, és segítségével másodpercek alatt tölthetnek le különböző, több órás műsorokat is.

RICHARD YU, a HUAWEI ELNÖKE. Forrás: AFP

A Balong5G01 chipkészlet minden frekvencián támogatja az 5G kapcsolatokat, beleértve a sub-6Ghz-et és a millimeter wave-t (mmWave) is, így teljes 5G megoldásokat kínál. Az alacsony frekvenciájú 5G CPE apró és könnyű, 4G-s és 5G-s hálózatokkal is kompatibilis, letöltési sebessége pedig elérheti a 2Gpbs-t. A magas frekvenciájú 5G CPE belső téri és külső egységekben is elérhető.

A HUAWEI ÁLTAL ELKÉPZELT JÖVŐ

Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezetője szerint az 5G technológia a következő lépés afelé, hogy egy olyan világban élhessünk, ahol az emberek, járművek, otthonok és készülékek teljes összeköttetésben állnak egymással.

Yu kiemelte, a vállalat elkötelezett a jövő technológiáinak támogatása iránt: „célunk, hogy egy érett 5G ökoszisztémát alakítsunk ki, az összekapcsolt járművektől és okosotthonoktól kezdve az AR /VR-ig vagy a hologramvideókig, annak érdekében, hogy fogyasztóink élvezhessék egy valóban összeköttetett világ előnyeit, ami megváltoztatja, hogyan kommunikálunk egymással és osztunk meg dolgokat”, tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik