Mobil
Huawei CEO  Richard Yu gives a press conference to present the new Huawei Balong 5G01, a 3GPP 5G commercial chipset on February 25, 2018 in Barcelona, on the eve of the inauguration of the Mobile World Congress (MWC).
The Mobile World Congress, the world's biggest mobile fair, is held in Barcelona from February 26 to March 1.  / AFP PHOTO / Josep LAGO

A kínaiak hozzák el mobiljainkba a szupergyors internetet

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2018. 02. 26. 10:44

Korábban a témában:

A barcelonai Mobil Világkongresszus nulladik napján a Huawei megmutatta a világ első kereskedelmi hálózaton is használható 5G-s mobilhálózati chipkészletét. A Balong5G01 chip 3GPP távközlési szabványon alapul, és segítségével olyan hétköznapi kütyük is képesek lesznek csatlakozni az ötödik generációs mobilhálózatra, mint az okostelefonok, routerek, hotspotok, bel- és kültéri egységek.

Az eszközök akár 2,3GBps sebességű letöltést is tudnak majd nyújtani a felhasználóknak, így a hálózat gyorsasága lehetővé teszi a VR (virtual reality – virtuális valóság) videók és játékok zavartalan használatát, és segítségével másodpercek alatt tölthetnek le különböző, több órás műsorokat is.

Huawei CEO  Richard Yu gives a press conference to present the new Huawei Balong 5G01, a 3GPP 5G commercial chipset on February 25, 2018 in Barcelona, on the eve of the inauguration of the Mobile World Congress (MWC).
The Mobile World Congress, the world's biggest mobile fair, is held in Barcelona from February 26 to March 1. / AFP PHOTO / Josep LAGO
RICHARD YU, a HUAWEI ELNÖKE. Forrás: AFP

A Balong5G01 chipkészlet minden frekvencián támogatja az 5G kapcsolatokat, beleértve a sub-6Ghz-et és a millimeter wave-t (mmWave) is, így teljes 5G megoldásokat kínál. Az alacsony frekvenciájú 5G CPE apró és könnyű, 4G-s és 5G-s hálózatokkal is kompatibilis, letöltési sebessége pedig elérheti a 2Gpbs-t. A magas frekvenciájú 5G CPE belső téri és külső egységekben is elérhető.

A HUAWEI ÁLTAL ELKÉPZELT JÖVŐ

Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezetője szerint az 5G technológia a következő lépés afelé, hogy egy olyan világban élhessünk, ahol az emberek, járművek, otthonok és készülékek teljes összeköttetésben állnak egymással.

Yu kiemelte, a vállalat elkötelezett a jövő technológiáinak támogatása iránt: „célunk, hogy egy érett 5G ökoszisztémát alakítsunk ki, az összekapcsolt járművektől és okosotthonoktól kezdve az AR /VR-ig vagy a hologramvideókig, annak érdekében, hogy fogyasztóink élvezhessék egy valóban összeköttetett világ előnyeit, ami megváltoztatja, hogyan kommunikálunk egymással és osztunk meg dolgokat”, tette hozzá.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on October 4, 2016 shows a cameraman walking through the concrete obstacles in the disputed Kosovo-Montenegro border in the village of Cakor, western Kosovo. 
There are no guards in the uninhabited Rugova mountains bordering Montenegro, only sheep on pasture land, but a dispute over defining the borderline could push Kosovo into chaos as the political opposition views the demarcation deal as close to "treason". The tiny Balkan territory, which unilaterally proclaimed independence from Serbia in 2008, last year reached a border demarcation agreement with its western neighbour, but Kosovo's parliament has yet to ratify it.
 / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Azt sem tudni, hol végződnek Magyarország szomszédai

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.