Mobil

Az S9 lesz az eddigi legdrágább Samsung Galaxy telefon

A Samung február 25-én rántja le a leplet az idei csúcsmodelljeiről, a Galay S9 és S9 Plus készülékekről, és a hivatalos bemutató dátumának közeledtével egyre több részlet szivárog ki az okostelefonokról. Már láthattunk róluk képet, most pedig a koreai ET News állt elő az árazásra vonatkozó információkkal.

Forrás: Evan Blass / VentureBeat

Amennyiben a lap információi helyesek, a Samsung Galaxy S9-ért a készülékekbe kerülő háttértár méretének függvényében minimum 895 dollárt (~ 225 000 Ft) kell fizetni, de az sincs kizárva, hogy lesznek 950 dollárért (~240 000 Ft) kapható modellek is. Ezek az árak persze a dél-koreai piacra vonatkoznak, ugyanakkor ebből már kikövetkeztethető, hogy a nyugati piacon mennyit fognak kérni az alap készülékért – az S9 Plus ára nyilvánvalóan ennek függvényében lesz még magasabb.

A Samsung Galaxy S8 tavaly 935 dollárba került Dél-Koreában, az Egyesült Államokban viszont „már csak” 750 dollárt kellett fizetni érte, és a fenti árakat figyelembe véve a szakértők 799 dolláros (~ 200 000 Ft) árcédulára számítanak a Galaxy S9 esetében.

Ez persze az Egyesült Államokra vonatkozik, a dollár/euró árazás, és a hazánkban érvényes kifejezetten magas forgalmi adó miatt az sincs kizárva, hogy az S9 alulról fogja súrolni a 300 000 forintos árcédulát, ami minden korábbinál magasabb összeget jelent. Ez ugyan még mindig nem olyan horribilis, mint az iPhone X, ami Magyarországon volt a legdrágább az egész világon, de a Galaxy S9-re vágyó felhasználóknak így is mélyen a zsebükbe kell majd nyúlniuk a készülék megjelenésekor.

Világelsők vagyunk: Magyarországon a legdrágább az új iPhone
Sehol a világon nem kell annyit fizetni az iPhone X-ért, mint itthon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik