Mobil

Ezen a mobilon már négy kamera van

Pár napja, hogy kiszivárgott az internetre a Huawei idei csúcstelefonjának, a P20-nak néhány érdekes részlete (tripla hátlapi kamera lesz rajta), de azoknak is van jó hírünk, akik a megfizethetőbb kategóriában keresnek fényképezésre alkalmas készüléket.

A gyártó bejelentette, hogy Európában is elérhető a Honor 9 Lite verziója, ami olcsóbb, kissé lebutított verziója a tavalyi Honor 9-nek, ami annyira azért nem meglepetés, hiszen a Huawei régóta alkalmazza ezt a stratégiát, azonban az új készülék valamivel mégis többet tud, mint az elődje: elöl és hátul is dupla kamerákkal lett felszerelve.

Forrás: Huawei

Amíg a 2017-es Honor 9 hátlapján két 20 megapixeles szenzor kapott helyet, illetve az előlapján egy 8 megapixeles lencse, addig az idén érkező Honor 9 Lite hátlapján egy 13 megapixeles és egy 2 megapixeles, csupán mélységérzékelős szenzor kap helyet, viszont – és most jön a meglepetés – az előlapon ugyanezt a kombinációt találhatjuk, így ebből a szempontból ez a modell lekörözi az elődjét.

Minden másban viszont jóval „felvizezettebbnek” számít a Honor 9 Lite, bár ez az árra is igaz, ami 200 font, azaz nagyjából 70 000 Ft környékére lett belőve. A készülék egy nyolcmagos Kirin 659 processzorral, 3 GB memóriával és 32 GB háttértárral lett felszerelve. A kijelző 5.65 colos, 18:9-es képaránnyal és FHD+ felbontással, maga a készülék pedig üveg és fém burkolattal lett ellátva, a hátlapján pedig még egy ujjlenyomat-olvasót is találhatunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik