Mobil

Ütős, de nem drága mobil jön a Huawei-től

Nálunk is kapható februártól a Huawei legújabb középkategóriás mobilja, a P Smart, ami ugyan nem követi a széltől-szélig kijelzős kávamentes trendet, de a 5,65 hüvelykes panellel felszerelt mobil így is remek, 76 százalékos test-kijelző aránnyal rendelkezik. Hátulra 13 megapixeles és 2 megapixeles kamerák kerültek, amivel bokeh-hatású fotók is készíthetők, méghozzá 16 különböző képhomályosító beállítással. Az előlapon nyolc megapixeles úgynevezett „beauty” kamera támogatja a szelfik készítését, ami felismeri az arcokat és nemeket, automatikusan állítja be a szépítő mód fokozatait és a színeket, ráadásul támogatja a gesztusvezérlést is, így egy legyintéssel lőhetők a képek.

Belül Kirin 659-es nyolcmagos processzor dolgozik, illetve egy i5 koprocesszort is pakoltak bele, amivel a készülék könnyedén számolja például a lépéseket, megállapítja a távolságot, vagy a GPS-helyzetet, egyúttal készenléti állapotban biztosítja a készülék alacsony energiafogyasztását is. 3000 milliamperórás akkumulátor látja el energiával.

Forrás: Huawei

A Huawei ebből a készülékből sem hagyta ki a gépi tanulást, ami lehetővé teszi, hogy a készülék megtanulja a felhasználó szokásait, kiszámítsa viselkedését, és annak megfelelően ossza be a processzor használatát, hogy az időben szabadítson fel területet az alkalmazások használatához. A készülék támogatja az okos képernyő megosztás funkciót is, amivel egymás mellett két appot lehet futtatni osztott kijelzőn.

A Huawei P Smart február 9-én kerül a hazai boltok polcaira és a webáruházakba fekete, arany és kék színekben, 89 990 javasolt bruttó fogyasztói áron, részletes specifikációi ezen a linken olvashatók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik