Mobil

Régóta hiányzó funkciót tesztel az Instagram

Az Instagram 2016 nyarán vezette be az egyik legnépszerűbb új funkcióját a Storiest, aminek lényege, hogy a felhasználók rövid, mindössze 24 óráig látható videókat tölthetnek fel a képmegosztóra, amiket aztán minden követőjük megtekinthet. A lehetőség azóta többször kibővült: filterekkel, matricákkal, különböző szerkesztési lehetőségekkel, már küldhetők privátban is, illetve néhány hete arra is van mód, hogy a legfontosabbnak ítélt videóink egy nap elteltével is látszódjanak az Instagram profilunkon.

Egy funkció az oka annak, hogy az emberek még jobban ráfüggtek az Instagramra
A 25 év alattiak naponta akár fél órát is eltöltenek a képmegosztón,

Ami eddig hiányzott, egy olyan értesítés, ami jelzi, ha valaki képernyőmentést készít a közzétett videókról. Az köztudott, hogy a Snapchat – ahonnan az Instagram eleve lopta az ötletet – már régóta küld figyelmeztetést, ha screenshot készül a felhasználó által közzétett tartalomról, a Facebook tulajdonában lévő képmegosztó viszont csak a privátban küldött Storyk esetében jelzett vissza, ha valaki képernyőmentést készített a meghatározott ideig látható tartalomról.

A WABeatInfo értesülései szerint ezt a hiányosságot hamarosan kiküszöböli az Instagram, ugyanis egyes felhasználók már tesztelik az ilyen értesítéseket. A rendszer ráadásul nemcsak azokat fogja figyelmeztetni, akiknek a Storyjáról képernyőmentés készül, de a képmegosztó az élesítést követően a screenshotot készítő egyénnek is üzen: az első alkalommal még nem megy ki értesítés a „lementett” képről, de a második alkalommal a másik fél már tudni fogja, hogy mi történt.

Forrás: WABetaInfo

És nem ez az egyetlen újdonság, amit az Instagram tesztel, hiszen a TheNextWeb-en már látható, hogy a Facebookhoz hasonlóan hamarosan a képmegosztóra is megérkeznek a pusztán szöveges posztok (Type néven), mikor egy adott színes vagy mintás háttérre írhatunk mindenféle szövegeket, videó feltöltése nélkül – természetesen ez az újítás is a Story funkciónál lesz elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik