Tech

Mindent felforgat az Instagram újdonsága

Nagyot csavart hírfolyamának algoritmusán az Instagram, mostantól furcsa dologra lehetünk figyelmesek a képmegosztót pörgetve. Míg eddig csak külön szekció alatt nézhettük meg a bekövetett felhasználók által kedvelt bejegyzéseket, azok most bekerülnek a képfolyamba, olyan posztokkal egyetemben, amiket a szolgáltatás ajánl a korábbi kedveléseink alapján. Az újítás fokozatosan élesedik minden felhasználónál világszerte, persze érdemes frissíteni az appot is.

Az Instagram magyarázata szerint azon posztokat ajánlja a rendszer, amelyek az általunk követett fiókok posztjaira hasonlítanak, oldalukon hozzáteszik azt is, hogy ezeket az ajánlásokat elrejthetjük, amennyiben haszontalannak találjuk megjelenítésüket a gondosan kialakított folyamunkban. Ehhez egyszerűen egy ajánlottnak címkézett poszt jobb felső sarkában található három pontra, majd az elrejtés (Hide) opcióra kell nyomnunk.

Eddig ha magunk kívántunk felfedezni új fiókokat azt a Felfedezés (Explore) szekció alatt tehettük meg, rákereshettünk bizonyos kulcsszavakra, illetve az oldal rendszeresen ajánl fel más felhasználókat is követésre. Nemrég vált elérhetővé az a lehetőség is, hogy hashtagekre iratkozhassunk fel.

Ez az eddigi legnagyobb változás azóta, hogy az Instagram tavaly gyökeresen megváltoztatta algoritmusát, és a kronologikus sorrendet felváltva egy több faktor alapján válogató algoritmus kezdte el szelektálni és rendezni a hírfolyamba kerülő posztokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik