Tech

Magyarok fejlesztik a társasjátékozók Tinderét

Mielőtt bárki megijedne, valójában nem társasjáték-mániások randiappjáról van szó, csak az elv hasonló, hiszen a Pakli névre hallgató alkalmazás abban segít, hogy partnereket találjunk a társasozáshoz, és ezen keresztül új embereket ismerhessünk meg.

A társasozás egyre menőbb dolog, azonban sokaknál problémát jelent, hogy nem találnak játszótársat kedvenc játékukhoz, vagy éppen új játékokat szeretnének kipróbálni, esetleg egyszerűen új embereket megismerni. Ezekre a problémákra megoldást nyújtani az Androidra és iOS-re egyaránt elérhető Pakli alkalmazás, ami Paklipont néven még egy folyamatosan bővülő listát is tartalmaz a megfelelő, társasjáték-barát helyszínekről.

A Pakli segítségével bárki meghirdethet társasjátékos eseményt tetszőleges helyen (otthonában, publikus szórakozóhelyen, kávézóban stb.), ami azonnal megjelenik az app fő elemeként szolgáló térképen. A játszani vágyók kedvükre böngészhetik ezeket az eseményeket, és amelyik szimpatikus nekik, oda becsatlakozhatnak.

Ha a rendező elfogadja a jelentkezést, úgy pontos információkat kapnak a helyszín címéről és egyéb tudnivalókról.

A hazai fejlesztésű ingyenes alkalmazás béta verziója júliusban jelent meg, és az azóta eltelt közel három hónapban több mint 1500-an töltötték le az appot, és több száz társasozás szerveződött a Paklinak köszönhetően. Az alkalmazás mögött álló fejlesztők az így szerzett tapasztalatok alapján sokat csiszoltak az alkalmazás működésén, október 23-án pedig elindítottak egy Kickstarter kampányt, ami a nemzetközi terjeszkedést készíti elő.

Forrás: Pakli

A közösségi finanszírozás keretében különböző összegekkel lehet támogatni a fejlesztőket, a cél pedig 30 000 font összegyűjtése. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2018 áprilisában nemzetközi szinten is elérhetővé válik az alkalmazás, sőt a fejlesztőknek arra is konkrét terveik vannak, hogy miképp bővítik az applikációt, ha túlszárnyalják a Kickstarteren meghirdetett összeget.

Olvasói sztorik