Mobil

Ki nem találná, mekkora a világ legkisebb mobilja

A brit Zanco bejelentette a világ legkisebb telefonját, a Tiny T1 névre keresztelt modellt. A mobilra a Kickstarter közösségi finanszírozós platformon szedték össze a szükséges 33.561 dollárt, sőt jócskán túl is ugrották a kitűzött célt, összesen 117.347 dollárt kaptak több mint 1732 támogatótól, és még 21 nap vissza van a kampányból. Ennek köszönhetően a Tiny T1 gyártásba kerülhet, jövő tavasszal már kézhez is kaphatják az előrendelők.

A Zanco Tiny T1 nem véletlenül szolgál rá a “világ legkisebb mobilja” címre: mindössze 4,7 centi magas, 2 centi széles és 13 grammot nyom, nagyjából egy USB-s pendrive méretével egyezik. 0,49 hüvelykes OLED kijelző került rá, microUSB-vel tölthető, és nanoSIM-mel működik, vannak nyomógombjai és még egy kis hangszórója is.

A felhasználók ugyanúgy telefonálhatnak és SMS-ezhetnek vele, mint egy „nagy” telefonnal, a készülék 300 telefonszámot és 50 üzenetet képes tárolni, ám csak 2G-s hálózatot támogat, ami bizonyos országokban már éppen kivezetés alatt áll. A mindössze 200 milliamperórás aksi 180 perc beszélgetési időt, vagy 3 napos készenléti időt tesz lehetővé.

Az apróság 35 fontért (körülbelül 12 ezer forint) rendelhető a Kickstarteren, és bár az ötletgazdák szerint remekül funkcionálhat sportoláshoz, vagy másodtelefonként, mégis inkább vicces kiegészítőnek szánják a kütyübolondoknak.

Forrás: Zanco

Ajánlott videó

Olvasói sztorik