Mobil

Ha ez igaz, akkor nagyon örülni fognak az iPhone-osok

A híres Apple-jós, Ming-Csi Kuo nem várt sokáig, már most elkezdte csepegtetni, mit várhatunk a jövő évi iPhone-okkal kapcsolatban. A KGI Securities szinte tévedhetetlen iparági elemzője szerint három új almás mobil jön majd, ebből kettőre OLED panel kerül, 6,5 hüvelykes illetve 5,8 hüvelykes méretben.

Mindegyik L-alakban elrendezett akkumulátort kap, aminek köszönhetően a telepek kapacitása, így a mobil üzemideje is nőni fog.

Az L-alakú elrendezést az iPhone X-nél alkalmazta először az almás cég, a KGI szerint jövőre sikerülhet még kisebbre csökkenteni a telepek fizikai méretét. Az 5,8 hüvelykes és 6,5 hüvelykes mobilok 2900-3000 milliamperóra közti kapacitással bírhatnak, ami tíz százaléknyi növekedést jelentene az iPhone X 2716 mAh-s telepéhez képest.

Az üzemidő jó ideje kritika tárgya az iPhone-felhasználók körében, mivel az Apple a legtöbb hardvert fejleszti, addig a telepek stagnálnak és nem nőnek jelentősen. A tíz százalékos növelés 1-2 óra plusz üzemidőt jelenthet majd a gyakorlatban.

Továbbá egy 6,1 hüvelykes, LCD kijelzős modellt is piacra dobhat az almás cég, amiben költségcsökkentési okból megmaradhat az akkumulátor hagyományos, téglás elrendezése, de mégis növelt kapacitással bírhat. Ez lesz a nagyobb, de inkább büdzsékészüléknek szánt modell, amivel az Apple egyben visszaválthat a fém hátlapra is az üveg helyett, ez egyben azt is jelenti, hogy nem lesz vezeték nélkül tölthető.

Már 2018 elején jöhet egy új iPhone
Tavasszal érkezhet egy olcsóbb, kompaktabb SE modell, akár csak 2016-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik