Mobil

Már van megoldás a megbolonduló iPhone-okra

Az Apple-nek nem volt túl jó hete, hiszen pár napja számoltunk be arról, hogy egy vérciki hiba maradt a High Sierra operációs rendszerben, december 2-án pedig az iPhone, iPad és iPod Touch készülékek kezdtek megbolondulni, őrületbe kergetve a felhasználókat.

A jelenség valóban bosszantó, mi is tapasztaltuk: a készülék használat közben egyszer csak elsötétül, megjelenik a töltés ikon, majd pár pillanat múlva a lock screenen találjuk magunkat, azaz oldhatjuk fel újra a telefonunkat. Mindez ráadásul folyamatosan történik, sokszor még egy üzenet megírására sincs idő.

Szerencsére a hibát az Apple elég gyorsan érzékelte, mostanra meg is érkezett a 11.2-es szoftverfrissítés, ami (többek között) orvosolja a problémát, szóval, ha valaki belefutott a jelenségbe, annak nem kell mást tennie, mint letölteni a legújabb szoftvert.

Ha a készülék ezt nem ajánlja fel magától, akkor a Settings/General/Software Update menüpontban tudjuk manuálisan kezdeményezni a telefon operációs rendszerének frissítését. A folyamat ezúttal is csak pár percet vesz igénybe, és a rendszer újraindulása után többet nem találkozunk az idegesítő hibával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik