Mobil

Óriásmobilt villanthat idén a Google

A Google lelőtte a Muskie kódnéven készülő következő Pixel XL telefont, de nem maradunk nagy mobil nélkül, helyette jöhet a még annál is nagyobb, Taimen nevű tepsimobil, amit az LG Electronics gyárthat.

Márciusban reppent fel a pletyka, hogy a Google idén egy harmadik, “Taimen” kódnéven fejlesztett mobilt is kiadhat a második generációs Pixelek mellett. A legizgalmasabb infó a készülékkel kapcsolatban, hogy még a “Pixel 2” (Walleye) és “Pixel XL 2” (Muskie) modelleknél is nagyobb kijelző kerülhet rá. Az viszont nem biztos, hogy egy nagyobbfajta Pixel-telefonról van szó, egyelőre csak annyit tudni, hogy a Pixeleknél nagyobb okostelefon készül, ez felveti annak lehetőségét, hogy más brand alatt.

Ezt a pletykát helyezi más megvilágításba a nemrég érkezett a hír, hogy a „Muskie” (a Pixel XL 2) fejlesztését lelőtte a keresőóriás, így csak a “Walleye”-t és a “Taiment” mutathatják be idén. Így lehetséges, hogy a Taimen fogja betölteni az elkaszált XL-es Muskie helyét, és valójában ezt szánják a Pixel XL örökösének.

Google Pixel

A hatalmas Taiment a dél-koreai LG Electronics gyárthatja, erre utaló infót a Google online bugkövető eszközének egyik hibabejelentésében talált a 9to5Google, amit az AndroidPolice számára egy belsős forrás is megerősített.

A portál szerint amennyiben a Taimen egy nagyobb Pixel telefon és az LG készíti, azt jelentheti, hogy a két 2017-es Pixel-modell az elsőgenerációs Pixelektől különböző dizájnnal érkezhet, és inkább a szintén dél-koreai gyártó által készített 2015-ös Nexus 6P és 5X-hez hasonlít majd.

Az is felmerült, hogy a WallEye-t, azaz a “Pixel 2-t” a HTC gyárthatja, mivel a források szerint kétéves szerződést kötöttek a Google-lel.

Ugyan az LG korábban már bizonyított a Nexusszal, a cég helyzete jelenleg nem túl rózsás, éppen egy per közepén áll a felhasználók által „blootloop hibának” nevezett hardveres probléma miatt, ami miatt néhány felhasználó G4, a V20, és a Nexus 5X készüléke egyik pillanatról a másikra kikapcsolt, és de újbóli kikapcsolás után sem tudott elindulni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik