Mobil

Így nézhet ki az első igazi Nokia csúcsmobil

Frissen szivárgott renderképek alapján a Nokia csúcsmobilja nem áll be a vékony kávák és széltől szélig kijelzőkkel felszerelt telefonok sorába. Hátlapjára 13 megapixeles duálkamera-rendszer kerülhet a Zeisstől, és még a hónap végén lehullhat róla a lepel.

A Nokia márkanevet birtokló HMD Global a hónapban jelentette be, hogy exkluzív partnerséget kötött a Carl Zeiss-szel, a kameragyártó lencséi kerülnek majd az új Nokia telefonokba. A WinFuture és a VentureBeat forrásai már beszélnek is egy ilyen mobilról.

A Zeiss 13 megapixeles duálkamera-rendszerével felszerelt Nokia 8 már július 31-én bemutatkozhat, ez lehet a cég idei nagy dobása, az igazi Nokia csúcsmobil. A hírhedt szivárogtató, Evan Blass egy renderképet is közzétett a Twitteren.

A források egy 5,3 hüvelykes, 2560×1440 pixel felbontású kijelzőről, Snapdragon 835 chipről, 4-6 gigabájt memóriáról, és 64 gigabájt tárhelyről beszélnek.

A Samsung és az LG jelenlegi csúcsmodelljeitől eltérően a Nokia 8 nem a vékony kávákra és gomb nélküli előlapi panelre törekszik, marad a fizikai Home gomb és az alul-felül testesebb keret. Valószínűleg Android 7.1.1 futhat rajta, és három színben: kék, arany és ezüst árnyalatokban lesz kapható. 600 dollár körüli árcímkéről beszélnek.

Ha mindez igaz, akkor a HMD Global valószínűleg a OnePlus konkurense próbál majd lenni a combos hardverekkel, de korrekt árazással ellátott csúcsmobillal.

Végre egy igazi csúcsmobil jöhet a Nokiától
A régi márka már készül csatasorba állni az Apple-lel és a Samsunggal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik