Mobil

Végre egy igazi csúcsmobil jöhet a Nokiától

Az újragondolt 3310-es, és az olcsó androidos modellek mellett egy igazi Nokia prémiummobil is érkezhet idén a HMD Globaltól. A "Nokia 9"-cel kapcsolatban eddig kimondottan impozáns specifikációkról pletykálnak.

A múlt héten felreppent a pletyka egy titokzatos Nokia mobilról, ami a cég igazi csúcsmodelljének prototípusa lehet. A készülék már a Frandroid újságíróinál is megfordult, akik lőttek is róla pár fotót, egyelőre a dizájnt védő csúnya műanyagtokkal együtt. Ezért ugyan sok minden nem látszódik a készülékből, de a specifikációkról kiderült egy s más.

A “Nokia 9” néven emlegetett mobil korai változata 5,3 hüvelykes QHD kijelzőt kapott, és Always-on módra is képes. A mostani csúcsmobiloktól nem marad el erőben: a Snapdragon 835-ös csipjét kapja meg 64 gigabájt tárhely és 4 gigabájt memória társaságában.

https://twitter.com/twandroid/status/865839922346938368

A Huawei P10 és az LG G6 nyomán erre is duálkamera-rendszer kerülhet: két darab 13 megapixeles hátlapi kameráról, ledes villanóról, lézeres autófókuszról számoltak be a franciák. Míg az egyik hátlapi szenzor színes, addig a másik monokróm módban készít felvételeket, ahogy azt a Huawei készülékénél is láthattuk.

Ami még eddig sejthető: felülre a 3,5 milliméteres jack, alulra pedig USB-C csatlakozó kerül, és támogatja a Quick Charge 3.0 gyorstöltési technológiát. A fotókon kivehetők az egyedi kék színű, nokiás ikonok is.

Forrás: Frandroid

A korai verzión az Android 7.1.1-es verziója futott, de mire a boltokba kerül, feltehetően már a legfrissebb, „O” kódnéven fejlesztett szofterrel működik majd. Persze az még kérdéses, hogy mikor, hiszen a februári Mobil Világkongresszuson bejelentett, belépőszintű Nokia 3, Nokia 5 és Nokia 6 androidos mobilok is még csak most kerülnek a boltokba. A Frandroid őszi bejelentésről ír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik