Mobil

A Nokia a Zeiss lencséivel tervezi a feltámadást

A Nokia a retrohullámot igyekezett meglovagolni a feltámasztott 3310-essel, ami nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Erre a márkát birtokló HMD Global is rájött, így a Zeiss-szel karöltve most olyan fejlesztésekbe kezdtek, amik a valós igények alapján hozhatják vissza a Nokia régi fényét.

A HMD Global, a Nokia márka tulajdonosa és a Zeiss együttműködési megállapodást írt alá, melynek célja új képalkotási szabványok kialakítása az okostelefon-iparban. A két vállalat célja, hogy az egész ökoszisztémára kiterjedő minőségi változást érjenek el a képalkotás területén a szoftverektől és szolgáltatásoktól kezdve a kijelző minőségén át az optika kialakításáig.

A Zeiss és a HMD Global közösen fejleszt szabványteremtő képalkotási megoldásokat, és az együttműködés újra összhangba hozza a ZEISS márkát és a Nokia okostelefonok világát. Az okostelefonok esetében egyre komolyabb választási tényező a kamera minősége, és a két cég a képalkotási élmény folyamatos fejlesztését ígéri.

A Zeiss és a Nokia telefonok eddigi együttműködésének eredménye számos kimagasló technológiai újítás: a világ első több megapixeles kamerával rendelkező mobiltelefonja, és más szabványteremtő készülék a Nokia Nseries telefonoktól a Nokia PureView technológiáig. Ez a megújított szövetség egy hosszútávú elkötelezettséget takar, amely ezekre a technológiai innovációkra épít a következő években.

Igaz a mondás: a Nokia 3310 sem jó felmelegítve!
Ezt a kapcsolatot nem kéne újrakezdeni, maradjon meg a sok szép emlék, kár volt elrontani!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik