Mobil

Kiterjesztett valóságos mobil lehet az iPhone 8

Kifejezetten a kiterjesztett valóságot támogató 3D-s lézer kerülhet a következő iPhone hátlapjára, ami nem lenne meglepő lépés a cégtől.

Arról már írtunk korábban, hogy iparági források szerint a jubileumi, ősszel érkező iPhone arcfelismerő szenzort kaphat, ezzel lehetne feloldani a készüléket. A legújabb pletykák alapján nemcsak a készülék elejére, de a hátlapi kamerába is érkezhet egy speciális 3D-s lézeres érzékelő.

A Fast Company forrásai szerint az „iPhone 8” egészen pontosan a VCSEL technológián (lézert kibocsátó vertikális üregfelszín) alapuló lézert építené be a hátlapi kamerába. A VCSEL-nek köszönhetően az iPhone kamerájának autófókusza pontosabbá válhat, ez élesebb fotókat eredményez.

Forrás: OyundariZorigtbaatar / Wikimedia Commons

De a fő célja az lehet az Apple-nek, hogy a lézerrel a kamera mélységérzékelésén is finomítson, ezáltal sokkal jobb élményt kínálhatnak az iPhone-ra fejlesztett a kiterjesztett valóság (AR) appok.

Nem lenne meglepő, ha az Apple új hardverének tervezésekor is nagy figyelmet szentelne az AR-nek, hiszen Tim Cook korábban már hangoztatta: nagyobb lehetőségeket lát ebben a technológiában, mint a virtuális valóságban.

Az Apple nem irányít, csak szépen beállt a sorba
A Microsoft, a Google és a Facebook után az almás cég is kiterjesztett valóságban látta meg a jövőt.

Az idei WWDC konferencián bejelentették az ARKit nevű fejlesztői készletet is, amivel a fejlesztők elkezdhetnek különféle appokat fejleszteni az iOS 11-et futtató iPhone-okra és iPadekre.

Sőt, a cég az IKEA-val közösen már el is kezdett dolgozni egy olyan appon, ami a kiterjesztett valóság segítségével megmutatja, hogy az IKEA egyes termékei passzolnak-e a lakásunkba – mi sem mutathatná jobban, hogy széles felhasználói körben tervezik elterjeszteni a technológiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik