Mobil

Nem hagy csajozni és pasizni az új barátkozós alkalmazás

Felnőttként barátkozni nem olyan könnyű feladat, az ember egy idő után azon veszi észre magát, hogy mindig a főiskolás haverokkal és a munkatársakkal lóg, és egyre nehezebb új embereket megismerni. Ezen segítene a Patook névre keresztelt alkalmazás, ami még arra is figyel, hogy ne csapjon át flörtölésbe a nem párkeresési célzattal indított interakció.

A Patook már június 20. óta elérhető a magyar App Store-ban, de az alkalmazás globális premierje július 7-én esedékes iOS-re és Androidra egyaránt. Az app célja pedig tényleg az, hogy segítsen az embereknek barátokat találni, méghozzá érdeklődés, távolság és kor alapján.

Az ilyesmi persze könnyen balul sülhet el, főleg a nők számára, de a fejlesztők erre is gondoltak, és egy olyan mesterséges intelligencia figyeli a beszélgetéseket, ami a natural language processing metódus alapján figyeli a beírt szövegeket, és ha olyan mondatokat érzékel, amik egyértelműen flörtölős vagy felszedős szövegek, akkor egész egyszerűen blokkolja a küldést, így azok sosem jutnak el a címzetthez, sőt ha valaki túl sokat próbálkozik, akkor az alkalmazás egész egyszerűen bannolja az illetőt.

Forrás: Patook

Habár az ötlet valahol mindenképpen értékelendő, és az sem az ördögtől való, hogy valaki így próbál új ismeretségeket kialakítani, de az alkalmazás csak addig „véd”, amíg azon belül kommunikálunk, és bár nem próbáltuk, azon például igencsak meglepődnénk, ha a mesterséges intelligencia képes lenne kiszűrni a magyarul beírt csajozós szövegeket.

A Patook ettől persze még egy próbát simán megérhet az új ismerősökre vágyó fiúknak és lányoknak, és ha az örök barátság nem is itt jön össze, nincs kizárva, hogy valakit pont azzal fognak meghódítani, hogy nem a rendszer által is jól ismert szövegekkel és frázisokkal fárasztják ismerkedés közben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik