Mobil

Még több értesítés jöhet a mobilos Facebookba

Ugyan a Facebook az elmúlt hónapokban főleg az álhírek, a gagyi oldalak, és a kamuprofilok ellen vívott harccal van elfoglalva, nem hanyagolja a többi apróbb, kényelmi fejlesztést sem. A cég szeretné megkönnyíteni a szolgáltatásai közti váltást egy közös értesítési rendszerrel. Már tesztelik azt, hogy a Facebook mobilappba behúzzák az Instagram és a Messenger értesítéseit is.

A szépemlékű MySpace és Friendster korában csak egy újabb közösségi oldalként tekintettek a Facebookra, ami idővel nemcsak maga alá gyűrte a konkurenseket, de ernyője alá további közösségi szolgáltatásokat vont be. A cég felvásárolta a WhatsApp nevű csevegőt, és az Instagram képmegosztót, amik idővel több funkciót is megkaptak egymástól. Idővel pedig külön platformmá vált ki a saját csevegő, a Messenger.

Úgy tűnik, a cég még szorosabban összekapcsolná termékeit, és egy közös értesítési rendszert fontolgat. A fejlesztésre Mari Smith médiaelemző figyelt fel, aki a tesztelők szűk körébe tartozik. Ahogy a Smith által készített, TechCrunchnak elküldött képernyőmentésen is látszik, a Facebook mobilappon belül megjelennek a Messenger és az Instagram értesítései is.

Ezeket a felhasználói profil paneljén listázza az app egymás alatt, amit a felső sarokban látható profilképünkkel lehet lenyitni. A piros körben látható szám jelzi, hány olvasatlan üzenetünk van a másik két alkalmazásban, ezekre tappolva közvetlenül meg is nyithatjuk azokat, miután átirányít minket a másik appba. A cél valószínűleg az, hogy könnyebb legyen a váltás a Facebook, a Messenger és az Instagram fiókok közt.

A Facebook megerősítette a fejlesztést a TechCrunchnak. Egyelőre még csak szűk körben tesztelik iOS-es készülékeken, és nem biztos, hogy végül élesben is bekerül. A cég reményei szerint “az újításnak köszönhetően a felhasználók egyszerűbben fedezhetnek fel őket érdeklő dolgokat, és kapcsolódhatnak össze másokkal”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik