Mobil
Jogging. 
Paris, France 

GARO/PHANIE

Minél többet futunk, annál többet vásárolhatunk

Birkás Péter
Birkás Péter

újságíró. 2017. 05. 04. 06:50

A futók 62 százaléka visz magával valamilyen technikai eszközt sportoláshoz, legtöbbször mobiltelefont, 38 százalékuk pedig valamilyen applikációt is használ. Ezen igényhez igazodva készült egy magyar futóalkalmazás, ami a kitűzött kihívások teljesítését vásárlási kedvezményekkel jutalmazza.
Korábban a témában:

A magyar internetezők 29 százaléka legalább hetente egyszer fut, átlagosan 4,3 kilométert – állapította meg az NN Biztosító reprezentatív online felmérése. A futók által használt technikai eszközök közül a mobiltelefon a legnépszerűbb, a megkérdezettek 54 százaléka használja ezt a sportoláshoz és a felmérésben résztvevők 38 százaléka használ futóapplikációt.

Az alkalmazásokra a többségnek (84%) azért van szüksége, hogy pontosan tudja, hány kilométert futott. 56% a futótevékenységét követi velük, 35% pedig az elégetett kalóriát tartja számon ilyen módon.

A megkérdezettek kétharmada annak is örülne, ha egy futóalkalmazással pontokat gyűjthetne, amelyeket különböző futáshoz szükséges sportfelszerelések és kiegészítők vásárlására fordíthatna.

“A futás egyre növekvő népszerűsége, valamint a digitalizáció által kínált lehetőségek inspirálták az NN Biztosítót, hogy futóalkalmazást fejlesszen, runaddict néven.” – jelentette be Sztanó Imre, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója az applikációt bemutató sajtóeseményen.

Az Androidra és iOS-re április 28-tól ingyenesen letölthető magyar nyelvű runaddict különlegessége abban rejlik, hogy a kitűzött kihívások elérését különféle vásárlási kedvezményekkel jutalmazza. A runaddict felhasználói a megtett kilométerekért cserébe pontokat gyűjthetnek, melyeket az alkalmazás partnereinél futással, sportolással és egészséges életmóddal kapcsolatos kedvezményekre válthatnak be.

Forrás: 24.hu

Az app működési elve egyszerű: bejelentkezéskor összekapcsolódik az Apple Health vagy a Google Fit alkalmazásokkal, majd ezek adatait felhasználva követi, hogy a felhasználó mennyit futott. Mivel az említett alkalmazások képesek adatokat gyűjteni a népszerű futóprogramoktól, így a runaddict közvetetten méri az ezekkel megtett kilométereket is.

Az applikáció emellett listázza a közelgő futóversenyeket is és a futók az appon keresztül könnyen navigálhatnak a versenynevezési oldalra. Az NN Biztosító a versenyre nevezéshez vagy egy kihívás részeként ajándék csoportos élet- és balesetbiztosítást ad a futónak, melyhez meghatározott futó asszisztencia-szolgáltatások is párosulnak: a hét minden napján 0-24 órában orvosi call centert hívhatnak, megszervezhetik ortopédiai vizsgálatukat és telefonos edzői konzultációt is kérhetnek.

Forrás: 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.