Tech

Scifibe illő varázslatot láthatott a professzor közönsége

Kiterjesztett valósággal operál a Prezi AR, ebben az előadó valóságos és virtuális elemeket használhat előadás közben. A magyar cég a felhasználók visszajelzése alapján tökéletesítette a prezentációs rendszert, hogy az előadók tényleg arról beszéljenek, ami a hallgatókat érdekli.

TED konferencián debütált, majd a budapesti Craft konferencián is bemutatkozott a Prezi a kiterjesztett valóságra épülő koncepciója, a Prezi AR. Ebben a prezentáció az előadót körülvevő világból épül fel, a valóság és a virtuális valóság elemei vegyülnek az előadásokban.

A vancouveri konferencia kiemelt előadója volt Robert Sapolsky, aki “Viselkedés: az emberi biológia legjobb és legrosszabb oldala” címmel tartott előadást. Az amerikai kutató nem a színpadon, hanem a Prezi San Francisco-i irodájából adott elő, a cég kísérleti fejlesztésével, a Prezi AR-ral.

Prezi AR a TED konferencián Forrás: Carmine Gallo

Robert a körülötte lévő térre építette fel a prezentáció vizuális részét, így a közönségnek nem kellett választania, hogy őt vagy az előadását követik. A kiterjesztett valóság használatának köszönhetően az előadó és közönsége között sokkal mélyebb, intimebb kapcsolat alakulhat ki, így a bonyolultabb témákat is könnyebb értetővé tenni.

Prezi Next

A cég új prenzentációs rendszere, a Prezi Next is a héten indult el. Az új platformot 85 millió felhasználójuk – így üzletemberek, diákok, tanárok és a közigazgatásban dolgozók – tapasztalatai és visszajelzései alapján fejlesztették. Az alapkoncepció nem változott: az új termék a Prezi jól ismert vizuális történetmesélésre épül, de sokkal egyszerűbben, gyorsabban és intuitívabban lehet vele prezentációkat készíteni.

Lehetővé teszi, hogy úgynevezett párbeszéd alapú előadásokat tartsunk. Ennek a lényege, hogy nem egy előre meghatározott útvonalon kell végigpörgetni egy-egy előadás diáit, hanem a felmerülő kérdéseknek megfelelően arra a részre ugorhatunk, amiről éppen szó van. Azaz, az előadók mindig arról beszélhetnek, ami a hallgatóságukat érdekli – legyenek egy céges belső prezentáción, vagy egy sales előadáson. Ezt segíti a 100 előre telepített sablon is.

My very first presentation with our experimental Augmented Reality technologyat CRAFT Software Craftsmanship Conference 2017 This is amazing!

Közzétette: Csaba Faix – 2017. április 28.

A beépített analítikának köszönhetően a Prezi Next az egyetlen olyan prezentációs platform, amely az előadások után is segíti az előadókat. Az elküldött prezentációról ugyanis valós időben érkező adatok által láthatjuk, hogy melyik része volt a legérdekesebb az előadásnak, melyik részen töltötték a legtöbb időt az olvasók, mi érdekelte őket igazán. Ez a lehetőség korábban csak a csoportos felhasználóknak volt elérhető.

A Prezi Nextet a 85 millió felhasználónk tapasztalataira és visszajelzésére építettük. Büszkék vagyunk rá, hogy egyre többen nem hagyományos prezentációkat, hanem párbeszéd alapú előadásokat tartanak. Ez az interaktív forma segíti őket, hogy jobb és sikeresebb történetmesélők legyenek

– mondta Árvai Péter, a cég társalapítója és vezérigazgatója.  “Lehetővé teszi számunkra, hogy olyan izgalmas jövőbeli megoldásokra is fejlesszünk, mint például a kiterjesztett valóság, amiből az idei TED-en mutatunk meg valamit.”

A Prezi Next HTML5 technológiára épült, aminek köszönhetően a korábbi tartalmak könnyen másolhatóak és átvihetőek egyik preziből a másikba.

A Prezi egy interaktiv, felhőalapú prezentációs szoftver, amelynek különlegessége, hogy a hagyományos, diákon alapuló előadásforma helyett, térben meséli el a történeteket. Ennek köszönhetően a prezentációk élvezetesebbek és emlékezetesebek. A cégnek:

  • több mint 85 millió felhasználója van a világ 190 országából,
  • 250 dolgozója, és
  • három irodája: Budapesten, San Franciscóban és Mexikó városban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik