Mobil

A feledékeny autósok álma a Google Maps új funkciója

Apró, de kifejezetten hasznos funkcióval bővült a Google térképszolgáltatása: pár érintéssel rögzíthetjük hol parkolunk, így most már bármikor könnyedén visszatalálunk a járművünkhöz.

Bizonyára rengetegen ismerik azt a kissé kellemetlen érzést, mikor leparkolnak az autójukkal, találkoznak valakivel, ebédelnek, vásárolnak, intézkednek, majd a dolguk végeztével hirtelen fogalmuk sincs, hogy pontosan hol is hagyták a járművüket.

Ezeket a pillanatokat hivatott eltörölni a Google Maps Androidon és iOS-en egyaránt élesedett új funkciója, ami pár érintéssel lehetővé teszi, hogy a digitális térképen rögzítsük az autónk helyét, ami alapján később pikk-pakk visszatalálunk a leparkolt verdához.

Az alkalmazást elindítva rögtön a tartózkodási helyünk térképét tölti be az app, amin egy kék pötty jelzi, hogy nagyjából hol is állunk. Ezt megérintve ugrik fel az alsó menü, amiben tegnap óta már megtalálható a „Set as parking location” opció, amit kiválasztva a Google Maps egy P-ikonnal megjelöl a térképen, mi pedig nyugodtan mehetünk a dolgunkra.

Forrás: Google

Az elmentett pont később viszont nem csak azt jelzi, hogy merre pihen az autó, de a P-t megérintve kérhetünk útbaigazítást, hogy miképp juthatunk vissza a parkolóhelyig, a még pontosabb behatárolás érdekében pedig megnézhetjük a Street View kapcsolódó képeit, sőt az autó helyzetét akár meg is oszthatjuk másokkal, hogy ők is odataláljon a járművünkhöz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik