Mobil

Be vannak tojva a hatóságok a telefon alakú stukkertől

Rettegnek az európai hatóságok, hogy terroristák kezébe juthat az új amerikai fejlesztés: egy iPhone-nak látszó pisztoly.

A fegyveres bűnözés őshazájában, az Egyesült Államokban megjelent egy mobiltelefon alakúra összehajtható pisztoly, amitől most az európai hatóságok rettegnek. Arra figyelmeztetnek a Business Insider szerint, hogy mindenkinek ébernek kell lenni az Ideal Conceal (Ideális Leplezés) nevű, .380-as kaliberű fegyverrel.

A fegyvert csak iPhone-pisztolynak hívják.

A hasonló nevű minnesotai cég találta ki ezt az őrületet, aminek van lézeres célzóberendezése és két csöve is. Már most ott tartanak, hogy 12 ezer előrendelés érkezett a 395 dolláros (114 ezer forintos) fegyverre, amit 2017 első negyedévében dobnak piacra.

A belga hatóságok az elsők között figyelmeztettek rá, hogy a terroristák kedvelt fegyverévé válhat a pisztoly. Közleményük szerint első blikkre semmi sem különbözteti meg egy okostelefontól. A gyártó is ezt emeli ki jellemzésében: kicsi, a zsebben is elfér, alig lehet észrevenni és nagyon gyorsan lehet vele tüzelni, mivel nem szükséges a kibiztosítása.

Forrás: Facebook/ Ideal Conceal
Forrás: Facebook/ Ideal Conceal

A cég azt írja, nagy az igény az ilyen, nap mint nap hordható fegyverekre. A pisztolyt eredetileg már tavaly piacra dobták volna, de a gyártási folyamatba valamilyen malőr csúszott, ezért tolni kellett a dátumot. A Business Insider mellesleg megjegyzi, tavaly júliusban Nagy-Britanniában megállítottak egy utast a Stansted reptéren, mert pisztoly alakú iPhone-tokja volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik