Mobil

Mi éli túl a 300 méteres zuhanást, az iPhone vagy a Google Pixel?

24.hu
24.hu

2016. 12. 02. 09:11

Most izgulhatnak az Apple- és Google-mobilok hívei: egy igazán kemény versenyről készült mindent eldöntő videó.

Az iPhone 7 az IP67 szabványnak megfelelő, ami azt jelenti, hogy bírja a vizet és a koszt is, ami a Google Pixelről nem mondható el, bár azt hozzá kell tenni, hogy még így is bírja a búvárkodást, méghozzá nem is rosszul. Viszont ami biztos, hogy egyik sem bírja jól a zuhanást, de most kiderül, hogy az almás, vagy a robotos mobil viseli jobban, ha 300 méteres magasságból hullanak alá, szilárd burkolatra.

Túl sok értelme egyébként nincs a kísérletnek, hiszen viszonylag kevés olyan telefon van, ami egy ilyen behatást túlélne, szóval maga az eredmény is fiktív, tehát a kérdés inkább az, hogy ebben az esetben az iPhone 7, vagy a Pixel az, amelyik kevésbé roncsolódik. Jöjjön a bizonyíték: a drón által felemelt, majd a magasból eleresztett mobilokat bemutató videó.

Maga az eljárás elég durva egyébként, hiszen két értékes eszközről beszélünk, melyeket megint úgy pusztítanak el, hogy abból semmilyen kézzelfogható eredmény nem lesz, amivel esetleg tényleg kezdeni lehet valamit. A vége azonban az, hogy a Pixel jobban bírta a gyűrődést, bár ugyanúgy használhatatlanná vált, mint az iPhone 7.

De ha nem pusztítani akarunk, akkor érdemes belegondolni, hogy normális esetben itt az Apple telefonjának a Samsung aktuális csúcsmodelljével kellene mérkőznie, ám mivel az fáklyaként ragyogta be az éjszakát, így előtérbe került a Pixel. Aminek, ha sikerül megvetnie a lábát a piacon, akkor jó esélye van arra, hogy betöltse a Galaxy Note 7 által hagyott űrt,

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.