Mobil

Egy óráig is bírja víz alatt a Google Pixel

24.hu
24.hu

2016. 10. 24. 09:00

Érdekes, hogy más telefonnál annak ellenére voltak beázási gondok, hogy vízállónak hirdették, míg a Google mobilja a papírforma szerint nem vízálló... és mégis az.

Az olyan ügyetlenebb kezű felhasználóknak, akik előszeretettel fürdetik meg a telefonjukat ilyen-olyan folyadékokban, áldás az, hogy manapság egyre több készülék vízálló, és nem csak névleg (mert ilyen is volt), hanem ténylegesen. De létezhet olyasmi, hogy egy okostelefon nem reklámozza magát búvárként, és mégis bírja a vizet? Mutatjuk!

Vízbe vele!

A Google legújabb mobilja, a Pixel nem mondja azt, hogy gond nélkül elvan a felszín alatt, hiszen csak az IP53 szabványnak felel meg, ami nagyjából annyit tesz, hogy cseppálló: ez hivatalosan annyit jelent, hogy a fröccsenő folyadékkal még megbirkózik, de egy teli akvárium aljára már nem szabad belógatni. A GSMArena viszont közzétett egy érdekes videót, amin Jonathan Morrison egyórás közvetítésben azt mutatja meg, mi történik a Pixellel, ha alámerül.

Érdemes azonban kiemelni, hogy egy tál víz nyomása nem olyan, mintha beejtenénk a tóba a telefont, de attól mégis jóval több, mint amit az IP53 szabvány követelményként támaszt. Ugyanakkor aki nem akarja végignézni az egyórás anyagot, és még csak bele sem kíván tekerni, annak eláruljuk, hogy

a Pixel nagyon jól bírta a víz alatt, és nem ment tönkre sem az akkumulátor, sem a kijelző. 
Ám azt a videó feltöltője is elmondja az anyag végén, hogy nem volt kifogástalanul zökkenőmentes a pancsolás, mert a mikrofon nem tolerálta jól, viszont azt nem tudni – márpedig elég fontos lenne, hogy már a vízbemerítéskor megtörtént a baj, vagy csak később, netán az egy óra vége felé. Végkövetkeztetésként azonban így is elmondható, hogy a Pixel többet nyújt, mint amennyit ígér, márpedig ez mostanában inkább fordítva szokott lenni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.