Mobil

Hajtogatós mobillal vigasztalódhat a Samsung

Ez az év nem éppen egy fáklyásmenet a Samsung számára, hiszen a csapásoknak nem akar vége szakadni. Először a Note 7 miatt volt nagy kapkodás, utána pedig az USA-ban forgalmazott robbanós mosógépek borzolták a kedélyeket.

Hogy a média le tudjon jönni a témáról, egyre több infó szivárog ki a Galaxy S8-ról, bár a következő csúcsmobilról egyelőre inkább azt tudjuk, hogy mi nem lesz benne. Éppen ezért frissítő jelenségként hat a holland Galaxy Club által talált futurisztikus mobil koncepció, amit a koreai vállalat szabadalomként be is szeretne jegyeztetni.

Mindössze két ábra látott napvilágot, de ezek elmondanak mindent: nyújtott készülékházzal ellátott okostelefon, ami középen összehajtható.

samsung_foldable

A dokumentáció kizárólag a formai kialakításról szól, azaz nincsenek egyéb technikai részletek, ettől függetlenül könnyen elképzelhető, hogy a másik oldalon egy óriási kijelző található, hacsak nem két részre osztott megjelenítőben gondolkodnak, amire a Kyocera Echo személyében már volt példa.

Valószínűleg az előbbi esélyesebb, hiszen az LG és a Samsung is évek óta dolgozik a flexibilis kijelző technológiákon, amelyek alkalmasak lennének egy ilyen mobil kiszolgálására. A piacon való megjelenés még nagyon kérdéses, ami érthető, hiszen egy ilyen kialakítással túl korán sem érdemes megjelenni.

samsung_foldable_2

A mobilgyártók aktívan keresik a továbblépési lehetőséget, de a moduláris koncepción alapuló telefonok kudarca azt mutatja, hogy rendkívül nehéz a vásárlókkal bármilyen merőben új megoldást elfogadtatni. A Project Ara bedőlése, az LG G5 sikertelensége jelzi, hogy elsőként tesztelni kell a piacot és apránként behozni az új elemeket. A Samsung pontosan így tett az Galaxy edge modellek kijelzőjével (de említhetnénk az LG Flex szériát is), ami azóta iparági szabvánnyá vált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik