Tech

Ilyen egy valóban hajlékony, hajtogatható érintőkijelző

Ez a most debütált érintőpanel nem egyszerűen csak hajlított, hanem egyben hajlítható is.

Az elmúlt hónapokban a nagyobb gyártók már mind bemutatták első ívelt kijelzős okostelefonjaikat és televíziós készülékeiket, melyek közös vonása, hogy már kaphatóak a kereskedelmi forgalomban, de még nem hajlékonyak, hanem gyárilag egy bizonyos ívre vannak behajlítva. Azonban, ha minden jól megy, akkor nemsokára felbukkanhatnak a boltokban az első valóban hajlítható kijelzős termékek.

Az LG júliusban rukkolt elő egy 18 colos képátlójú, lazán hajlítgatható és akár fel is tekerhető OLED kijelzővel, melynek felbontása azonban még csak 1200×810 pixel volt. A Semiconductor Energy Laboratory (SEL) a Japánban most megrendezett Display Innovation 2014 szakkiállításon viszont már egy olyan 8,7 colos képátlójú Super AMOLED érintőkijelzőt demózott, melynek felbontása 1920×1080 pixel. A Full HD panel pixelsűrűsége nem kevesebb mint 254 ppi, vagyis a képminőség immár teljesen rendben van.

 

Az összehajtogatható kijelző minimális rádiusza 2-4 milliméter, és a gyártó szerint minden további nélkül akár 100 ezer hajlítást is képes elviselni. Azt egyelőre sajnos még nem tudni, hogy a kereskedelmi forgalomban mikor és milyen formában találkozhatunk majd az flexibilis kijelzővel.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik