Mobil

Még mindig van tárcsázós mobil, és durván néz ki

Borzasztó körülményes használni, és úgy néz ki, mintha egy hatvanas években forgatott sci-fiből lépett volna elő, de mégiscsak tárcsázós mobil, ami nagyon cool.

A tárcsázós telefonok kora lejárt, és talán fura, de meglehet, hogy a jelenlegi tizenéves korosztály már azt sem tudná, mit kezdjen egy olyan készülékkel, aminek nemhogy érintőképernyője, de még gombjai sincsenek. Ám ettől függetlenül nem szabad azt hinnünk, hogy nem léteznek tárcsázós telefonok, sőt, az ubergizmo olyat túrt elő, ami nem csupán tárcsázós, hanem ráadásul még mobil is. Tessék csak nézni a videót.

Egy barátom évekkel ezelőtt nekem adta a tárcsázós telefonjának mechanikáját, és mostanra megtaláltam annak a módját, hogy ebből működő mobiltelefont készítsek. Képes hívni, szöveget írni, FM rádióadást fogni, és teljes telefonszámot tárolni.

– olvasható a YouTube videó leírásában. Magában a mozgóképes anyagban pedig megtekinthető, hogy miként működtethető a jelenleg prototípusként létező, tárcsázós mobil, ám az is könnyedén észrevehető, hogy a működtetése kimondottan körülményes. Ez igencsak gyenge pontja, mert nem valószínű, hogy bárki is venné magának a fáradságot, hogy a néhány koppintásos hívás, SMS, internet, akármi helyett inkább percekig küszködjön híváskezdeményezéssel.

Ugyanakkor maga a kezdeményezés méltányolandó, és a kinézet sem rossz, hiszen egyszerre retro és steampunk, de nem hinnénk, hogy valaha is tömeggyártásba kerülne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik