Mobil

Elnevezték a Siri új vetélytársát

24.hu
24.hu

2016. 11. 03. 10:01

Ha az S-Voice nem is jött be annyira a Samsungnak, a Bixby-vel azért rendesen odapiríthat az Apple telefonba bújtatott asszisztensének.

A Siri körül elég sok balhé volt az elmúlt időszakban, hol jogosan, hol pedig kevésbé jogosan támadták az Apple személyi asszisztensét. Ímhol csokorba szedtük, hogy mik is voltak mostanság, akár negatív, akár pozitív kontextusban:

De ezek csupán kiragadott hírek, mivel az Apple fejlesztése már elég régóta köztünk van, és akad, aki nem képes élni nélküle, míg mások azt sem tudják, hogy a világon van. Csakhogy Siri nincs ám konkurencia nélkül, mert egyrészt ott van a Microsoft fémjelezte Cortana, bár az eléggé “almát a körtével” összehasonlítás, másrészt – és ez sokkal fontosabb –
a Galaxy S8 egy új kihívót hoz majd, méghozzá “Bixby” néven.
Már amennyiben igaznak bizonyul a Kipris értesülése, ami a védjegy bejegyzésből csippentette el a Samsung személyi asszisztensének nevét. Ideje is volt, hogy valami kiderüljön egyébként ezen a fronton, mert mióta a koreai cég október elején megszellőztette, hogy felvásárolja a Viv Labs nevű vállalkozást, mindenki azon morfondírozott, hogy vajon mikor rukkol elő a saját személyi asszisztensével, és annak mi lesz a neve. És vajon mit takar a Bixby?

…számítógépes szoftver személyes információk kezelésére, számítógépes alkalmazás szoftver okostelefonokhoz, mobiltelefonokhoz, hordozható számítógépekhez, táblagépekhez, szoftver működtetése hangfelismerő rendszerrel,  kézmentes mobiltelefon használatot lehetővé tevő számítógépes szoftver, hangfelismerés segítségével

– áll a védjegykérelem leírásában, amiből nehéz lenne másra gondolni, mint egy igazi Siri konkurenciára.

Siri alapítók a Samsung kötelékében

Meglehet, hogy a Viv Labs név sokaknak nem mond semmit, ám nekik is érdemes tudniuk, hogy számos ős-Siri alapítótag van köztük, úgymint például Dag Kittlaus, Adam Cheyer, és Chris Bringham. A tudásuk tehát nem elhanyagolható, és a Viv mesterséges intelligenciája komoly fejtörést okozhat akár az Apple-nek, akár a Google-nek, ami a Google Assistanttal van jelen ebben a szegmensben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.