Mobil

Így mégis lehet jack csatlakozó az új iPhone-on

Amit az Apple lehagyott, azt az ügyes kezű amatőr mesteremberek pótolják.

Amikor az iPhone 7-ről van szó, egy dolog biztosa előkerül, ez pedig a 3,5 milliméteres jack csatlakozó hiánya. Aztán persze lehetne még beszélni a megjelenés előtt már napokkal (hetekkel) a boltok előtt táborozó birkákról, és bizony a Samsung Galaxy Note 7-ről is, ami a kéretlen tábortűzzé válásával rendesen rásegít az Apple mobiljának eladásaira.

Mit tesznek ilyenkor az ezermesterek? Természetesen csinálnak valamit, amit az újbeszédben DIY (csináld magad) néven szokás nevezni, és elkészítik a tokot, aminek viszont van jack csatlakozója. A DungJohnson nevet viselő Reddit felhasználó tette közzé azt a képet, amin ez a megoldás látható, és a leírás szerint a tesója, illetve annak barátja készítették ezt az amatőr, de mégis működő problémaelkerülést.

iphone jack

Az Imgur felületén szereplő leírás alapján a tokon több csatlakozás is található, így egyrészt a már említett fejhallgatóé, továbbá a közepén, és a jobb oldalán is van egy-egy lightning csati. A teszthez még iPhone 6-ot használtak, és ott hibátlanul működött az öszvér megoldás, bár azt azért el kell ismerni, hogy a kinézetén illik még csiszolni egy kicsit, de egyébként tetszik. Ugyanakkor ha esetleg a srácok úgy gondolják, hogy ebből pénzt is szeretnének csinálni, akkor viszonylag kontraproduktív lehet, ha mindezt a neten is közzéteszik. Hacsak nem ordas nagy kamu az egész, mert akkor viszont egész ügyes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik