Mobil

Akkor se potyog ki az AirPods füles, ha Tim Cook táncol

A nagyfőnök megmondta, és ha megmondta, akkor az meg van mondva.

Az Apple friss bejelentései a megszokott módon korbácsolták a kedélyeket, gurítottak el gyógyszereket, párásítottak el tekinteteket, amire a vállalatnak persze megvannak a saját válaszai.

Ebben a „de nem is úgy van, ahogy azt sokan mondják, hanem éppen ellenkezőleg” hadjáratban a nagyágyú, maga Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a legfontosabb figura, aki az ABC amerikai hírcsatorna reggeli műsorában adott exkluzív interjút.

Cook nem kerülhette el az obligát kérdést, mely szerint mi igaz a könnyen elveszíthető AirPods fülesek ügyében. A CEO szerint ez egyenesen lehetetlen, hiszen az ő esetében például eddig egyetlen alkalommal sem esett ki a füléből az aprócska füles, pedig használta futógépen, séta és minden olyan tevékenység közben, amit az ember rendszeresen csinál.

Sőt, szerinte épphogy a vezetékes fülesek azok, amelyek könnyen kiesnek a fülből, hiszen a zsinór súlya, vagy egy hirtelen mozdulat kiránthatja a helyéről. Az már másik kérdés, hogy egy másfél méteres vezeték végén lévő headset elvesztésének jóval kisebb az esélye.

A 160 dolláros kiegészítő rengeteg jobb, rosszabb poén forrása volt az elmúlt napokban, ami az eltúlzott áron kívül kiegészült azzal a kritikával, hogy túlontúl kicsi, és könnyű elveszíteni. A tartozékokat gyártó cégek azonnal reagáltak is, és már megrendelhető az a madzag, ami vezetékesíti az eredetileg vezeték nélküli fülest.

Mindez persze visszavezethető a jack csatlakozó elhagyására, amit az Apple a jövőben a lighting porttal szeretne helyettesíteni. Erről, illetve a funkciók száműzéséről évekkel ezelőtt Steve Jobs is értekezett, de egy videó formájában mi is megmondtuk a magunkét a témáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik