Tech

Ennyi, kitalálták a vezeték nélküli vezetéket

Ilyen az, amikor pofont ad magának a modern világ. Az Apple elveszi a vezetéket, pedig szükség van rá nagyon, ezért hát lőn újra vezeték.

Mindjárt kifejtjük részletesebben is, de íme, mi történt az elmúlt néhány nap alatt:

  • Az Apple bejelentette a vezeték nélküli fülhallgatót, amit csak a fülbe kell dugni, de ezen kívül semmi más nem tartja;
  • A nép felzúdult azon, hogy innentől egy óvatlan mozdulat, és elveszítik a drága fülesüket;
  • A kiegészítő-gyártók bejelentették a vezeték nélküli füleseket tartó madzagjaikat;
  • Tehát a madzagtalanított fülesekre napokon belül újra madzag kerül;
  • Meghajlás, taps.

Bővebben kifejtve, ugyebár az AirPods fülhallgatókról van szó, amelyek nem is túl olcsón vehetők meg a jack dugótól megfosztott iPhone 7-esek mellé. Oké, technológiailag csodálatos, hogy most már csak egy kis pálcikás bogyó az egész, ami egyszerre jó minőségű fülhallgató és a beszélgetésekhez is alkalmas mikrofon. De az áron kívül a vásárlóközönség leginkább azon sopánkodott, hogy így a kis kiegészítő tényleg csak akkorka maradt, mint egy apró gyógyszer-kapszula, és ha véletlenül kiesike fülünkből, mondjuk egy gonoszan ásító csatornafedél fölött, akkor huss, már integethetünk is a hatvanezres fülesnek.

Épp ezért egy kaliforniai gyártó, a Spigen máris bejelentette a Spigen AirPods Strap nevű termékét, ami gyakorlatilag egy olyan madzag, amelynek a végén két kis bigyó fogja a két AirPods fülest. Igazából csak annyit kellett megoldania a gyártónak, hogy a fülhallgató rögzítése ne takarja el a pálcikák végén elhelyezett mikrofont, de egyébként az egész konstrukció pofonegyszerű, és még így is el lehet érte kérni 10 dollárt, tehát nagyjából 2760 forintot.

spigen-airpods-strap-02

Vicces ráadásul, hogy a Spigen már október 17-i szállítással árulja a kis madzagot például az Amazonon, miközben maga az AirPods füles hivatalosan csak október legvégén kerül a boltokba az Apple eddigi, kissé szűkszavú információi alapján.

Éljen a visszamadzagosított madzagtalan világ, mostantól biztonságosan haladhatunk a dróttalan utakon. Az Apple pedig még így is elad majd a kis fülesből egy tonnányit anélkül, hogy az embereknek igazából szüksége lenne rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik