Mobil

Újra lesz Google tablet, éljen-hurrá-juhé

A Huawei gyárthatja, valószínűleg 7 colos lesz és nem valószínű, hogy Nexus néven jön.

Míg a Google mobilokkal kapcsolatban egyre nagyobb fordulatszámon pörög a pletyka gépezet, a táblagépekről alig hallani. A Nexus tabletek pedig talán még jobban is bele tudtak szólni a piac alakulásába, ami kifejezetten igaz az Asus által szállított Nexus 7-re 2013-ban.

Azóta kifejezetten nagy a csend a Nexus család ezen tagjai felől, egyedül a 2014-ben bejelentett és nem túl sok vizet zavaró Pixel C említhető (lásd nyitókép). Ha hinni lehet a mobilos pletykák nagymesterének, akkor mindez még ebben az évben megváltozik. Evan Blass hivatásos tipp adó, kiszivárogtató, leleplező egyik friss tweetje szerint év végégig várható egy Huawei által gyártott, 4 GB RAM-mal ellátott Google táblagép.

És ennyi. Semmilyen egyéb részletet nem tudunk, de az agyaláshoz, tippelgetéshez Blass szűken mért információi is elegendőek. Az rögtön feltűnhet, hogy a Nexus szó nem is szerepel az üzenetben, ami árulkodó, és simán utalhat arra, hogy már ez az eszköz is az egységesített Pixel nevet kapja, Más vélemények szerint 7P néven érkezik majd, amivel a Huawei legutóbbi referencia mobilját követi majd le.

Egyre több jel utal arra, hogy a Nexus stratégia kifulladni látszik és a Google valószínűleg szeretne frissíteni az egész elképzelésen. Az biztos, hogy a 2013-as kiadású Nexus 7 óta nem került a piacra hasonlóan jó ár/érték arányú, strapabíró és szoftveresen is sokáig támogatott táblagép.

Most úgy tűnik, hogy október 4-én többet is megtudhatunk a Google terveiről. A cég rendezvényén ismerhetjük majd meg az új Pixel mobilokat (Pixel, Pixel XL), de nagy esély van egy VR eszköz (Daydream View), és egy 4K felbontást támogató Chromecastra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik