Mobil

Sebességtesztben csap össze a Note 7 és az iPhone 6s

Lehet tippelni, hogy a közel egy éve piacon lévő iPhone 6s, vagy a frissen bejelentett Note 7 viszi-e el a pálmát.

A PhoneBuff csapata évek óta kínozza, töri-zúzza, tesztelgeti a csúcsmobilokat, aminek megjelenése óta szereplője az iPhone 6s. Az Apple telefonját egyfajta referencia modellként használják, mivel az eddigi összevetéseken minden esetben gyorsabbnak bizonyult a vetélytársakkal szemben. A különbség minden alkalommal csak abból adódott, hogy mennyivel volt gyorsabb az ellenfélnél.

A metódus egyszerű: a két készüléken ugyanazokat a gyári, vagy telepített alkalmazásokat indítják, majd feladatokat végzik el. Ez két körben történik meg, aminek a végén megnézik a számlálót, és jöhet a végeredmény. Az iPhone 6s a maga 2 GB RAM-jával és kétmagos processzorával már szerény versenyzőnek tekinthető a piacon, főleg a Samsung Galaxy Note 7 (Snapdragon verzió) négymagos CPU-jához és 4 giga memóriájához képest.

A teszt elején a Note 7 még tartja a tempót, de ez csak az első játék elindításáig és betöltéséig tart. Ekkor az iPhone 6s alaposan elhúz, és az első kört mindössze 1 perc 21 másodperc alatt teljesíti. Innen alaposan felgyorsulnak az események, hiszen ugyanazokat az appokat nyitogatják vissza, ami már a memóriából történik, azaz az iPhone 1:51 alatt végez az egésszel.

A Note 7 meglepő módon ekkor még a Time Lapse videó elkészítésével van elfoglalva, így az első kört 2:04 alatt teszi meg, azaz több mint fél perces lemaradásban van. A második kör végének elérése 2:49-kor történik meg, azaz itt már egy perces a differencia, vagyis az első kör lassabban van meg neki, mint az iPhone-nak mindkettő.

Az eredménnyel, a módszerrel lehet, kell is vitatkozni, és elég benézni a videó alatti kommentek közé, hogy lássuk, milyen parázs vita folyik az egésszel kapcsolatban. Sokak szerint az Exynos chipsettel máshogy alakult volna az eredmény, van, aki úgy gondolja, hogy a kijelzők felbontása közti különbség (iPhone 6s: 1334 × 750, Note 7: 2560 × 1440) miatt alakult ki ez a lemaradás, megint mások a TouchWiz lassúságát és az iOS optimalizáltságát hozzák fel indokként.

Ti mit gondoltok? Szerintetek mennyire életszerű, hasznos egy ilyen összehasonlítás?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik