Mobil

Videón a Samsung Galaxy Note 7 különleges képessége

A londoni bemutatón olyat műveltünk a phablettel, amit eddig nem lehetett.

Tegnap este a világ három pontján mutatták be egy időben a Samsung hatalmas kijelzőjű mobilját. New York, London, illetve Rio részesült abban a kegyben, hogy a Samsung vezetői, egy kis enni, illetve innivaló kíséretében az újságírók (köztük én is) közelebbről szemügyre vehették azt a telefont, ami 5-ről nem hatra, hanem rögtön 7-re ugrott.

Ennek az okát a tegnap esti beszámolóban elolvashatjátok, ahol a legfontosabb alapinformációk is szerepelnek. A London belvárosában kialakított bemutatóterem megszámlálhatatlan Note 7-tel várt bennünket, mindhárom színt (egyértelműen a kék a legmenőbb) meg lehetett tapogatni, és ami e legjobb, hogy egyik készülék sem volt kábelekkel, riasztókkal teleaggatva, így zavartalanul be lehetett őket vizsgálni.

IMG_20160802_174703910_HDR

A Note 7, illetve az annak szerves részeként értelmezhető S Pen vízálló. Mindkét darab megkapta az IP68-cas szabványt, vagyis 30 percen keresztül akár egy méteres mélységben is lehet őket vízbe mártogatni. Sőt, a Samsung azt is lehetővé tette, hogy ez alatt a mobil akár a tollal is kezelhető, vagyis ha valaki arra vágyott, hogy a víz alatt üldögélve (álldogálva) készítsen jegyzeteket a Note 7 kijelzőjére, akkor hamarosan ezt is megteheti.

A helyszínen készített videóban a Note 7 összes négyzetcentijét megnéztük, a végén pedig a víz alatti műveleteket is láthatjátok.

A mobil rövid időn belül tesztre is megétkezik hozzánk, ezért a részletekbe majd akkor merülnék (!!!) el. Most maradjunk annyiban, hogy nem nagyon volt még a kezemben olyan Samsung telefon, ami ennyire egyben lett volna minden tekintetben.

A dizájn a végletekig kifinomult, hoz egy kicsit a korábbi Note-okból, elég sokat merít a mostani Galaxy S7 Edge-ből. Előnyére vált, hogy nincs annyira túlhangsúlyozva a fém, mint a Galaxy S modellek esetében, sokkal természetesebb fogás esik rajta, és az 5,7 colos kijelző ellenére nem is tűnik olyan hatalmasnak.

IMG_20160802_174732406_HDR

Az S Pen valóban sokkal pontosabb, mint volt, az ehhez kapcsolt funkciók közül a fordítás tényleg működik, de az összes többi lehetőség (gif készítés, jegyzetelés, képek kivágása, stb.) is teljes természetességgel használható. A Samsung szerint (és én is így gondolom) a Note 7 nem az a darab, amiből csillió darabot ad majd el a cég, ez a telefon nem is erről, hanem a technológiai tudás bemutatásáról szól. Ez a méret és ez az ár (ami közelíti majd a 300 ezer forintot) elsősorban az üzleti felhasználók körében népszerű, ők azonban a végletekig hűségesek hozzá.

A Samsung Galaxy Note 7-re augusztus közepétől lehet leadni az előrendeléseket és szeptember 2-ától jelenik meg a piacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik