Mobil

Végre az összes mobil kijelzője törhetetlen lesz

A Gorilla Glass legújabb üvege már a fejmagasságból való leejtéskor is kellő védelmet nyújt.

Ha azt mondom, hogy Corning, akkor az valószínűleg nem fog sokat mondani. Ha azt, hogy Gorilla Glass, akkor biztos sokaknak dereng valami, hiszen a vállalat szerint jelenleg 4,5 milliárd mobil kijelzőjét védi ez a különleges üveg. A Corning a mobileszközök védelmére szakosodott, és elég jó lóra tett, mert a felhasználók legnagyobb félelme az, hogy leejtik a telefont, aminek a kijelzője ezer darabra törik.

A Gorilla Glass most lép az ötödik osztályba és állítólag az eddigieknél sokkal hatásosabb védelemmel látja el szeretett készülékeinket. Eddig a zsebben, táskában összeszedett karcok, sérülések elleni fejlesztések voltak a középpontban, illetve annyit tudtak ígérni, hogy a kisebb magasságokból (40-50-60 cm) történő eséseket talán túléli a kijelző.

Az ötödik kiadásnál azonban egy új szintre emelték a védelmet és azt állítják, hogy az üveg az akár 1,6 méter, azaz fej/szemmagasságból való zuhanást is bírja. Mindezt egyelőre kénytelenek vagyunk jó fej módjára elhinni, illetve véssük ide a statisztikákat, amelyek valóban impozánsak: a labortesztek során a 160 cm-ről leejtett készülékek kijelzői az esetek közel 80 százalékában sértetlenül megúszták, ami azért már egy olyan arány, ami miatt lehet bizakodni.

A Corning persze semmiféle garanciáról nem beszél, csak azt ígérik, hogy az év során már várhatók az első olyan telefonok, amelyek Gorilla Glass 5 üveget kapnak. A Motorola tavaly év végén már bemutatott egy hasonló megoldást ShatterShield néven, amit megtoldott egy négyéves garanciával, azaz vállalták, hogy amennyiben ez idő alatt a panel általános használat mellett sérülést szenved, akkor minimum a kardjukba dőlnek, de vállalják a javítás költségeit is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik