Mobil

Jön a törhetetlen kijelzőjű mobil

Elég egy rossz mozdulat, máris betörik a telefon kijelzője, a szervizelés pedig egy vagyonba kerül. Jön viszont olyan telefon, amelynél állítólag nem kell félni ilyesmitől.

Az okostelefonok egyik leggyengébb pontja a kijelző. Mivel a készülékek egyik oldalát szinte teljesen ez az üvegezett felület foglalja el, elég nagy az esély arra, hogy ha leejtjük, vagy véletlenül odaütjük valamihez, akkor bizony egy nem kívánt pókháló lepi el a panelt. Ilyenkor eleve rosszabbul látjuk a megjelenített tartalmakat, de persze mivel érintős felületről van szó, sokszor a mindennapi használatot is teljesen ellehetetleníti egy ilyen sérülés. A gyértók többésge pedig (tulajdonképpen jogosan) nem vállal garanciát a fizikai sérülésekre, így egy elpottyantott készülék kijelzőcseréje kisebb vagyonba kerülhet.

A Motorola legfrissebb felmérése szerint a mobiltelefont használók fele már okozott olyan sérülést a telefonjának, amikor a kijelző sérült. A jelenleg használatban lévő okostelefonoknak körülbelül a 21 százalékát úgy használják, hogy a kijelző repedt, vagy törött. A fent említett szervizelési költség lehet az oka annak, hogy a mobilozók közel negyede még azt követően is tovább használja megviselt készülékét, hogy annak betört kijelzője már az ujját is megvágta. Sokan talán nem is gondolnánk, hogy a szelfiőrület milyen komoly veszélyt jelent a telefonunkra: az okostelefont használók 7 százaléka éppen saját magát fényképezve repesztette meg készüléke érintőpaneljét. 5 százalék pedig arról számolt be, hogy egyszerűen azért tört be a mobiljának a kijelzője, mert a készüléket nemes egyszerűséggel nekivágta valaminek.

Kijelző-törés tekintetben egyébként az indiaiak állnak a toplista élén, ugyanis ebben a nagy népességű fejlődő országban a mobilosok 65 százaléka nézett már szembe betört kijelzővel, a lista másik végén pedig az Egyesült Államokban élők tanyáznak, akiknek eddig csupán 34 százaléka törte be mobiljának kijelzőjét.

Persze nem véletlenül készít ilyen statisztikákat a Motorola. A nemrégiben bejelentett Droid Turbo 2 okostelefonról ugyanis azt híresztelik, hogy ez a világ első betörhetetlen kijelzős készüléke: az ötrétegű ShatterShield védelmet élvező panelre ráadásul négy éves gyártói garancia érvényes, tehát valóban bízhatnak a megerősített kijelző erejében.

Snap760

Ajánlott videó

Olvasói sztorik