Mobil

Március 18-án jöhet az új iPhone

Az Apple szakít a hagyományokkal, és már március közepén új iPhone-t mutat a lázban égő rajongóknak. Persze még nem a nagy, dicsőséges hetest, hanem egy kis, dicsőséges népmobilt.

Attól függetlenül, hogy az Apple éppen az FBI ellen visel harcot, az élet nem áll meg, sőt, a tradíciókkal ellentétesen most március közepére időzítenek egy megjelenést, amihez még csak előrendelés sem kapcsolódik, hanem a bemutató után rögvest a boltokba kerül a kisebb, és elvileg olcsóbb iPhone 5se.

Úgy néz ki, hogy az őszi megjelenések helyett most rögvest március 18-án megvehetjük a korábbiaknál kisebbnek szánt iPhone 5se-t, aminek a bemutatója március 15-én lesz az Apple rendezvényén, ahol egyébként az iPad Air 3-mal is megismerkedhet a nagyközönség. Az Apple gyakorlata az, hogy a bemutató után legalább egy hetet vagy még többet kell várni arra, hogy a boltokba kerüljenek az adott eszközök, de ez most nem így lesz. Úgy tudni, hogy az almás cég január óta gőzerővel dolgozik, vagy legalábbis dolgoztatja a kínai melósokat annak érdekében, hogy ne legyen semmiféle csúszás, vagy készlethiány.

iphone-5cetc

Az iPhone 5se azoknak fog tetszeni leginkább, akiknek elegük van abból, hogy már szinte nem lehet a piacon 5 hüvelykesnél kisebb telefonokat venni, mert ez az eszköz a négyhüvelykes kategóriában száll ringbe, ám a számozás nem jelenti azt, hogy a tudása gyengébb lenne, mint a hatosé. Már korábban is megírtuk, hogy az új készülék néhány friss funkciót is megkap, lesz benne Apple Pay fizetési megoldás, tud majd a legújabb iPhone-okban megismert “élő fotókat” lőni, használhatunk fotózáskor autofókuszt, és a szenzorai is modernebbek lesznek. Ráadásul a márciusi érkezés miatt az olcsó(bb) iPhone 5se szépen kifuthatja magát tavasszal és nyáron, mielőtt az idei évre tervezett legújabb nagytesó meg nem érkezik valamikor szeptemberben.

Továbbra is nagy kérdés az árazás, hiszen az iPhone 5c-nek is az lett a veszte, hogy szerényebb tudása mellett nem volt annyival olcsóbb, amennyiért értelmes alternatívát nyújtott volna, így aztán szépen eltűnt a süllyesztőben, de volt már máskor is ilyen a történelemben, és nem csak Apple-fronton. Meglátjuk, hogy márciusban ezért is sorok állnak-e majd az Apple Store-ok ajtajában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik