Mobil

iPhone 5se néven olcsóbb telefont villanthat az Apple

Jó pár éve él már a trend, hogy minden egyes évben érkezik egy új iPhone, aminek idővel az lett a vége, hogy sokan elkezdték bírálni az Apple-t, amiért az egyes generációk között nincs akkora fejlődés, mint ahogyan ők azt elvárnák. Emellett pedig ott egy másik jellemző, ami nem csak az almás cég termékeire jellemző, hanem a teljes okostelefonos piacon megfigyelhető, hogy egyre nagyobbak a kijelzők, ami a felhasználók egy részénél inkább hátrányt jelent, semmint előnyt. Ja, és akkor még nem is említettük, hogy az iPhone drága, sokak szerint már betegesen túlárazott telefon, ezért még ha szeretnének is almás mobilt, a pénztárcájuk ezt nem teszi lehetővé.

De (és ez most egy nagybetűs DE), lehet, hogy elindult a változás, ugyanis szárnyra keltek olyan pletykák, melyek egy bizonyos iPhone 5se-ről szólnak, ami a használható méretű négyhüvelykes kategóriában száll versenybe, és a nevéből is sejthető, hogy formavilágban az iPhone 5-ből táplálkozik. Arról viszont megoszlanak – sőt, inkább homlokegyenest eltérőek – az információk, hogy teljesítményben mit tud majd, mert vannak, akik szerint ugyanolyan erővel rendelkezik, mint az iPhone 6s, míg mások szerint inkább az alsóbb kategóriák felé nyit a modell.

Átlőtt iPhone 5S (iphone, iphone 5s, )
Átlőtt iPhone 5S (iphone, iphone 5s, )

Leginkább talán az hangzik hihetőnek, hogy valahol az iPhone 6s és 5s között lesz valahol, ami azt jelentheti, hogy az 5c után ismét egy önmagához mérten olcsóbb almás mobil jöhet. A bennfentes 9to5Mac blog szerint nem is a 6s modell lebutított változata érkezik, hanem a korábbi 5s kissé ráncfellvarrott változata. Igen, egy 2013-ban megjelent telefoné. A névben található “se” a special edition, azaz különleges kiadás nevének rövidítése, vagy mások szerint az 5s nevének az e, mint enhanced (fejlett) jelzéssel bővített változata. A blog szerint a telefon kívülről egy az egyben megegyezik majd az 5s-sel (és ezen még mindig lesz fülhallgató-csatlakozó is), de a hardver valamelyest fejlettebb lesz, és friss iOS-szel érkezik. Kiépítésben valahol az iPhone 6 szintje környékén lehet várni a végeredményt, a források például 8 megapixeles hátlapi, valamint 1,2 megapixeles szelfikameráról beszélnek.

Az új készülék néhány friss funkciót is megkap, lesz benne Apple Pay fizetési megoldás, tud majd a legújabb iPhone-okban megismert “élő fotókat” lőni, használhatunk fotózáskor autofókuszt, és a szenzorai is modernebbek lesznek. Ráadásul már márciusban bejelenthetik, így az olcsó(bb) iPhone 5se szépen kifuthatja magát tavasszal és nyáron, mielőtt az idei évre tervezett legújabb nagytesó meg nem érkezik valamikor szeptemberben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik