Mobil

Kémfotó: Supermant készít nekünk a Nokia

Idő előtt kiszivárgott egy felvétel a Nokia hamarosan bemutatkozó, legfrissebb okostelefonjáról.

A Nokia nem éppen tegnap, hanem még tavaly év elején jelentette be a Lumia 720 típusjelzésű Windows Phone készüléket, melynek a jelek szerint hamarosan érkezik majd a minden tekintetben ráncfelvarrt utódmodellje. A Microsoft által nemrégiben felvásárolt vállalat újdonsága jelenleg a nem kicsit nagyzoló Superman fejlesztési kódnév alatt fut, a boltok polcain pedig várhatóan Lumia 730 néven bukkan majd fel.

A középkategóriás okostelefonok piacán hadrendbe állítandó újdonság előlapját egy 4,7 colos képátlójú és 1280×720 pixeles felbontású érintőkijelző uralja, melynek pixelsűrűsége 312 ppi. A motorháztető alatt egy négymagos 1,2 GHz-es processzor található, mely 1 GB RAM, illetve 8 GB integrált flashmemória társaságát élvezi. Az érdekes módon 6,5 megapixeles felbontású kamerát kapott telefon energiaellátásáról egy 2000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. A kémfotók szerint a Lumia 730-on már a vadonatúj Lumia Debian Red (WP 8.1 Update 1) szoftver fut, mely a nemrégiben érkezett Lumia Cyan (WP 8.1) követője.

Supermenhez képest azért inkább középkategóriás adatok ezek, de ha egy megfelelően mérsékelt árcédula társul majd az újdonsághoz, sikeres lehet a készülék. Azért persze jönnek egyéb készülékek is, például a 2012 őszén megjelent Lumia 820 utódja is. A Lumia 830-ban egy 13 megapixeles felbontású, Zeiss optikás és PureView technológiás kamera kap helyet. Ennek a telefonnak nem tudjuk a kódnevét, de a Sasszemmel ki lennénk békülve…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik