Gazdaság

150 mérnököt vesz fel a Nokia

A Nokia 150 szoftverfejlesztő mérnökkel növeli magyarországi kutatás-fejlesztési központjának létszámát, a 3 milliárdos beruházáshoz a magyar állam 211 millió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít.

Kapcsolódó cikkek

A Nokia 3 milliárd forintos beruházással fejleszti a budapesti k+f központját, és a bővítéssel a cég magyarországi létszáma közel 1400-ra emelkedik – mondta el Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a cég sajtótájékoztatóján. Kiemelte, hogy a Nokia beruházásainak köszönhetően Magyarország a világ telekommunikációs iparának egyik éllovasává vált.

Budapest szerepe növekszik

Ésik Róbert, a Nokia Networks üzletágának magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalat 5 éves garanciát vállal a létrehozott munkahelyekre. Hangsúlyozta, hogy a budapesti részleg eddig is a Nokia egyik legnagyobb globális technológiai központja volt, és a jövőben a szerepe tovább erősödik.

A vállalat itt fejleszti a mobil kapcsolóközpontját, amelyet a világon több milliárd ember használ nap mint nap.

Ésik Róbert elmondta, hogy a Nokia magyarországi részlege a vállalat networks üzletágát képviseli. Ez az üzletág a cégcsoport tavalyi több mint 12 milliárd eurós árbevételéhez 11,2 milliárd euróval járult hozzá – ismertette.

20 fővel kezdtek

A bővítést az indokolta, hogy Magyarország kiváló helyszín a szellemi termékek, például a szoftverek előállítására, hiszen számos kiváló szaktudású és kreatív gondolkodású mérnök van az országban, emellett Magyarország versenyképes árszínvonalat biztosít – mondta Ésik Róbert, hozzátéve, hogy mindez garancia a hosszú távú jelenlétre.

Elmondta azt is, hogy a Nokia 1998-ban 20 fővel kezdte meg kutatás-fejlesztési tevékenységét, ma pedig már 1200 munkavállalója van. A mostani bővítéshez a cég internetes toborzási kampányt indít a fiatal tehetségek felkutatására a www.topmernok.hu oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik