Nagyvilág

Öngyilkos lett a börtönben a clevelandi rém

Ariel-Castro-(210x140)(4).jpg (Ariel Castro )
Ariel-Castro-(210x140)(4).jpg (Ariel Castro )

Fivéreivel 10 éven át erőszakolta az elrabolt nőket.

Öngyilkosságot követett el a börtönben Ariel Castro – számolt be a Fox News. Az 53 éves “clevelandi rémre” a cellájában találtak rá este 9 óra után, az ohiói állami börtönben; felakasztotta magát. Megpróbálták újraéleszteni, majd sürgősen kórházba szállították, ám az életét már nem tudták megmenteni. Castrót egyébként a többiektől elzárva, egy egyszemélyes cellában őrizték, és rendszeresen – félóránként – ellenőrizték az őrök.

A Puerto Ricó-i születésű férfi – két testvérével – a clevelandi házában 10 éven át három nőt tartott fogva, miközben rendszeresen verte, éheztette és meg is erőszakolta őket. Mint a nyomozás során kiderült, a saját családját is terrorizálta.

Ariel Castrót július végén életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a chicagói bíróság. Az ügyész a bűnösség elfogadásáért cserébe halálbüntetés helyett tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kért, és ezen felül még további ezer évi börtönt.

Fotó: AFP

A volt iskolabusz-vezető ellen emberrablás és nemi erőszak miatt indítottak eljárást. A férfi egy évtizeden át tartott fogva fiatal három nőt, Amanda Berryt, Gina DeJesust és Michelle Knightot, rendszeresen bántalmazta és megerőszakolta őket. Michelle Knight a rendőrségi jelentés szerint legalább ötször vetélt el annak hatására, hogy Castro e célból éheztette és verte. A férfit május elején vették őrizetbe, amikor egyik áldozatának sikerült kiszöknie a házból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik